Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Meggyújtották a törökkanizsai adventi koszorú második gyertyáját

2021.12.05
12:15
2021.12.05
20:16
Forrás
Pannon RTV
A szervezők ünnepi műsorral, forralt borral és mézeskaláccsal várták az érdeklődőket.

Karácsonyi versek és énekek is fel csendültek a templom előtti téren. Ezt követően meggyújtották a második gyertyát az adventi koszorún. Ahogyan az első gyertya, úgy a második színe is a lila, vagyis ez is advent liturgikus színe, és a reményt szimbolizálja.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az esemény sokakat vonzott. A legkisebbeket a Mikulás is megajándékozta.

Zsigmond Máté, Törökkanizsa: „Nagyon vártam ezt az egészet, a második adventet vártam a legjobban, mert ezt a verset, amit elmondtam, ez sokkal jobban tetszett.”

Vass Ármin, Törökkanizsa: „Tetszett a verselésem, amit a barátnőmmel mondtunk együtt a végén.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Közösségi karácsonyfák, adventi koszorú és Betlehem - igazi karácsonyi hangulat várja mindazokat, akik ellátogatnak a térre. A Törökkanizsáért Egyesület az idén szervezte meg először az adventi gyertyagyújtást, a polgárok segítségével. Céljuk a hagyományteremtés.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Újhelyi Nándor, tag, Törökkanizsáért Egyesület: „Egy széles közösségi összefogásról hiszen, el kellett ültetni a fákat, meg kellett formálni, meg kellett csinálni az adventi koszorút, esőben állítottunk életnagyságú Betlehemet, a bábukat el kellett készíteni, és ez mind önkéntes munkával.”

A gyertyagyújtás és az ünnepre való közös hangolódás a következő hetekben is folytatódik.

Törökkanizsa
adventi koszorú
második gyertya

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.