Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Megkezdődött az útfelújítás Temerinben

2020-07-29
13:34
2020-07-29
19:08
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött Temerinben az Újvidéki utca telepi szakaszának felújítása. A munkálatok idejére leállították a forgalmat. Gépkocsival Óbecsére, Zentára csak Szenttamáson keresztül lehet eljutni.

A Temerinen keresztülhaladó állami útszakasz felújítása hétfőn vette kezdetét. A tervek szerint 14 napon belül befejeződnek a munkálatok. Jelenleg az aszfaltozás előkészítése zajlik, melynek első szakaszát, az Almási út Óbecse felé vezető 700 méteres szakaszát várhatóan pénteken aszfaltozzák.

Ezt követően a központ irányában folytatódnak majd a munkálatok. Az Újvidéki utca telepi szakaszának, mintegy két kilométer hosszúságú vonalát újítják fel. A munkálatok miatt útlezárások is vannak.

Balogh Tibor, Temerin: „Teljes útzárlatba ütköztünk. Nekünk a munkahelyünk, vállalkozásunk épp a zár túlsó oldalára esett. Ez drasztikusan érintett bennünket, hiszen sem mi nem tudtuk megközelíteni a munkahelyünket, arról nem beszélve, hogy a vevőink, vásárlóink sem. Ezen nagyon kibuktunk. Azt pozitívan értékeljük, és nagyon ürülünk, hogy az utat javítják. Már ráfért. Idestova egy éve zötykölődünk Földvár felé.”

Az útkarbantartó közvállalat még tavaly felmarta a meglévő aszfaltot, aminek köszönhetően a már említett szakaszon nagyon rázós lett az út. Mivel a regionális út karbantartása nem tartozik a község hatáskörébe, így a helyi vezetőség a felújításokat illetően nem tudott lépni.

Vladimir Marković, a Szerbia Útjai Közvállalat munkafelügyelője: „Ahhoz, hogy az ilyen típusú munkálatokat elkezdhessük, kutatásokat kellett végeznünk. A geomechnaikus vizsgálatok akkreditált laboratóriumban készültek. A koronavírus is közbeszólt. Emiatt halasztottuk a munkálatokat. Most értük el azokat a feltételeket, amelyek mellett minőségi munkát végezhetünk a legrövidebb idő alatt.”

 

Az útfelújítások miatt a városi közlekedés útvonalát, illetve az utolsó buszmegálló helyszínét módosították.

Temerin
útfelújítás
útzár
kerülés
Szerbia Útjai Közvállalat

Most

12:10, Frissítve: 12:31

Kész az orosz vakcina

Megvan a koronavírus elleni első védőoltás. A fontos hírt maga Vlagyimir Putyin jelentette be.
09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.