Ugrás a tartalomra
Facebook/staramoravica.bacskossuthfalva.96

Megkezdődött a Bácskossuthfalva és Topolya közötti útszakasz felújítása

2021.10.28
15:49
Forrás
Facebook
Ebben az évben a Bácskossuthfalva és Cserepes közötti szakaszt újítják fel, várhatóan jövőre pedig a Cserepes és Topolya közötti szakasz kerül sorra - közölte közösségi oldalán Bácskossuthfalva Helyi Közössége.

Fremond Árpád közösségi oldalán emlékeztet arra, hogy egy hónapja tett fel képviselői kérdést a parlamentben a Topolya-Bajmok út állapotával kapcsolatban. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője közölte, néhány napja választ is kapott, amelyben a minisztérium kifejti, hogy értik és tudják milyen állapotban van ez az út és idén és a jövő évben is eszközök vannak előlátva az út javítására.

Bácskossuthfalva
Topolya
útfelújítás

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.