Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megkezdték az aszfaltozást Szabadkán a Mayer fivérek utcában

2019-11-06
15:14
2019-11-06
18:21
Forrás
Pannon RTV
A felújítás fontos volt, hiszen a nagy forgalom tönkretette az utat. Az ott élők szerint a sok problémájuk közül most csak az egyik oldódik meg.

Megkezdték az aszfaltozási munkálatokat Szabadkán a Mayer fivérek utcában. Az útfelújítás a Karađorđe úttól a Tolsztoj utcáig terjedő szakaszt érinti.

Az aszfaltozásra már nagy szükség volt a keskeny utcában. A személyautók mellett rengeteg tehergépjármű haladt itt el nap mint nap. Bodić Marko 36 éve él Szabadka ezen utcájában. Szerinte a szennyvízelvezetéssel sokkal nagyobb gondok vannak, ami előnyt élvezhetett volna a felújításban: „Örülünk az útnak, hogy megcsinálják az aszfaltot, viszont előbb a kanalizációt kellett volna megcsinálni, mert sajnos mikor nagy esők vannak, a mi utcánkból folyó lesz. Ki lehet jönni lefilmezni, csónakokkal lehetne menni. De ennek is örülünk, hogy egyszer megcsinálják, csak ezzel még nagyobb lesz a forgalom. Ez az utca legjobban van megterhelve itt Szabadkának ennek a részén, mert a Sugárútra csak itt lehet bemenni nagy teherautókkal.”

Predrag Radivojević, a szabadkai Útfenntartó Közvállalat igazgatója a helyszínen elmondta, 660 métert fognak itt felújítani, de sok más munkájuk is van: „Tegnap befejeztük a munkálatokat a Szép Ferenc utcában 320 méter hosszan, ki is szélesítettük, 4-ről 5 méterre. Folytatjuk a városi utak bővítését, tavaly befejeztük a Miloš Obilić utcát. A következő két hétben kiszélesítjük a Matija Gubec utcát az Eugen Kumičićtől a Blaško Rajić utcáig.”

A Majer fivérek utca aszfaltozását egyébként, sok más munkálattal egyetemben, még tavaly áprilisban harangozták be. Az útfenntartó vállalat igazgatója szerint idén 105 millió dinárt fordítanak utak és járdák rekonstruálására. Az összegből az ígéretek szerint 4 és fél kilométer újul meg.

Szabadka
útjavítás
Predrag Radivojević
aszfaltozás

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.