Ugrás a tartalomra
TANJUG/ POKRAJINSKA VLADA AP VOJVODINE/ MARIJA ERDELJI/ bg

Megnyitották a tudományos és technológiai parkot Újvidéken

2021.12.12
20:10
2021.12.13
10:39
Forrás
Pannon RTV
Aláírták a szerződést az első húsz intézettel és céggel, amelyek a park területén kapnak helyet.

A megnyitón részt vett Ana Brnabić szerb kormányfő, Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, valamint Igor Mirović tartományi kormányelnök is.

Jól haladnak az itt épülő BioSense Intézet építési munkálatai is, határidőre el fog készülni, sőt talán még előbb is, egy éven belül - nyilatkozta az újvidéki campuson tett látogatásakor Ana Brnabić szerb kormányfő. Az Intézet épülete 1400 négyzetméteres telken terül el. A projekt összértéke mintegy 28 millió euró, az építési munkálatok pedig 7 millióba kerülnek. Ezt az összeget az Európai Beruházási Bank által biztosított hitelből finanszírozza Szerbia. A BioSense Intézet tudósai egyébként elsősorban mezőgazdasági fejlesztéseken dolgoznak, és eredményeiket világszerte hasznosítani tudják majd.

TANJUG/ POKRAJINSKA VLADA AP VOJVODINE/ MARIJA ERDELJI/ bg

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez mindenképpen az egyik legjobb tudományos és technológiai park lesz, nemcsak a Szerbiában meglévő négy közül, hanem Európa ezen részén is. Hogy miért? Mert ez egy valódi, kiválóan működő ökoszisztémát képez. Egy tudományos és technológiai park keretében egyetemi kar és jól szervezett cégek dolgoznak, amelyeknek saját fejlesztési központjaik vannak. A park területén innovatív start-up vállalatok is helyet kapnak, amelyek együtt tudnak működni a többiekkel, tanulni tudnak tőlük. Tehát egy kis helyen egy valódi ökoszisztéma van jelen, ami egy sajátos gyárként működik.”

Biosens
BioSens Intézet
Újvidék
Ana Brnabić
Igor Mirović

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű