Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Megsüllyedt a bácsfeketehegyi halottasház egyik szárnya – dolgoznak a megoldáson

2019-05-09
16:44
2019-05-09
19:11
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek azonnal reagáltak, a helyi közösség és az önkormányzat is lépéseket tett a probléma megoldása érdekében.

A bácsfeketehegyi halottasház konyha része süllyedt meg, a repedés csak ezt az épületrészt érinti, a többi egyelőre biztonságban van, de mihamarabbi intézkedésekre lesz szükség. Az épület sérült részét lezárták, így nem tudják a temetések alkalmával a konyhát használni. Várkonyi Biljana helyi lakos szerint megoldják a felmerült gondot, mert nagyon szépen rendezik a temetőt, és reménykedik, hogy minden rendben lesz.

Május elseje után észlelték a problémát. A repedés és az épületrész süllyedésének okát egyelőre nem tudják pontosan. Bojtos Béla, Bácsfeketehegy HK tanácselnöke (VMSZ) elmondta: „Eső nem volt, semmi nem volt, egyszerűen eljött az ideje, valami miatt az alap megengedett és beállt ez az áldatlan állapot. Mindjárt reagáltunk, a közvállalat tulajdonát képezi ez az épület, a helyi közösség mindjárt lépett és intézkedett, a közvállalatban is mindenki azon volt, hogy ez a dolog frissen és gyorsan intéződjön, de nem tudtuk olyan gyorsan intézni, mert a baj nagyobb mint gondoltuk.”

Első lépésben a megrongálódott épületrész biztosítását kell megoldani, hogy a ravatalozóra ne terjedjen át a repedés, ugyanis az egész épület egy összefüggő betonlapon áll. Kerekes Zoltán, Kishegyes alpolgármestere (VMSZ) a Pannon RTV-nek azt nyilatkozta: „Kishegyes község a bácsfeketehegyi helyi közösséggel fogja ezt a problémát orvosolni, egy külső szakértő bevonásával lépéseket tettünk, holnapra kapunk egy részletes jelentést, hogy mit kell vele csinálni, azért, hogy meg tudjuk őrizni. Elsődleges célunk megállítani az épület süllyedését és a további romlását, erre a helyi közösség és az önkormányzat is eszközöket tud eszközöket kiválasztani.”

A bácsfeketehegyi halottasház a hetvenes években épült. Az elmúlt időszakban sokat fejlesztették, kamerarendszert, hűtőházat is kialakítottak.

Bácsfeketehegy
halottasház

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.