Ugrás a tartalomra

Megújul a könyvtár épülete Magyarkanizsán

2023.09.27
12:15
2023.09.27
20:48
Forrás
Pannon RTV
Megújul a magyarkanizsai József Attila Könyvtár, jelenleg is zajlik az épület külső festése.

Az intézmény 2005-ben költözött be az új épületbe, azóta nem került sor ilyen beruházásra, így már aktuális volt a kültéri festés.

Az épület falain belül egyébként több kulturális szervezet is működik. A munkálatokhoz szükséges pénzeszközt a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár: „Néhány évvel ezelőtt felmerült az igény a külső festésére. Az idén sikerült megvalósítani a teljes kültéri festést. A teljes munkálat nagyjából 2-3 hétig fog tartani. Ami a festés finanszírozását illeti, azt teljes egészében Magyarkanizsa önkormányzata vállalta, 1,7 millió dinár összegű a beruházás, amit végrehajtanak. Korábban már voltak kisebb-nagyobb beruházások az épületen, illetve belülre vásároltunk eszközöket, könyvespolcokat, de ami a külső részt illeti, illetve a beruházás nagyságát, akkor ez most egy jelentősebb, nagyobb beruházás."

Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
Bús Csaba
felújítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.