Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Megújul a törökbecsei Községi Művelődési Ház

2021.10.13
14:02
Forrás
Pannon RTV
Új tetőszerkezetet kap a törökbecsei Községi Művelődési Ház erkélye, valamint kreatív tanteremmel gazdagodik a kultúrotthon. A munkálatok kivitelezését a művelődési és tájékoztatási minisztérium és az önkormányzat támogatja.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Az 1976-ban épült impozáns kultúrintézmény fedett erkélyének tetőszerkezete már közel 20 éve beázik, így a helyiség mára teljesen használhatatlanná vált. A tető teljes cseréjét, valamint az objektum emeletén lévő 35 négyzetméteres valamikori irodahelyiség felújítási munkálatait szeptember végén kezdték meg, amit a tervek szerint november közepére fejeznek be.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A beruházás összköltsége öt és fél millió dinár. Ebből öt milliót a művelődési és tájékoztatási minisztérium, míg fél milliót Törökbecse önkormányzata biztosít.

Törökbecse

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.