Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megünnepelték Magyarkanizsa Község napját

2020-10-20
16:41
2020-10-20
17:58
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járványra való tekintettel szerényebb körülmények között, de megünnepelték Magyarkanizsa Község napját.

A rendezvény a helyi Városháza dísztermében kezdődött, bemutatták az elmúlt év eredményeit, programjait, beruházásait és fejlesztéseit, majd átadták a nyilvános elismeréseket.

Idén három községbeli polgár részesült köszönő oklevélben, a magyarkanizsai Körmöci Károly, a martonosi Katarina Maćko és a tóthfalusi Zsoldos Rózsa. A Juventus Pro Urbe-díjat az idén a magyarkanizsai Muhi Kristóf kapta, aki olyan applikációkon dolgozott, mint például a Rubik-kockás alkalmazás, ami a vakoknak és a gyengénlátóknak segít.

Muhi Kristóf, díjazott, Magyarkanizsa: „Én nagyon örültem a kitüntetésnek, főleg azért, mert az utóbbi időben még jobban megerősödött bennem, hogy tényleg mennyire szeretem Kanizsát, pont azért, mert nagyon ritkán tudtam hazajönni a határzár miatt és most is egy 4-5 hónapja voltam utoljára otthon és most, amikor megérkeztem, akkor éreztem, hogy tényleg otthon vagyok, tehát már egy utca saroknak tudok örülni egyébként, úgy hogy köszönöm ezt a díjat és megpróbálok úgy élni a továbbiakban is, hogy rászolgáljak.”

Az idén Pro Urbe Érdeméremben a horgosi származású Fujkin István képzőművész részesült, aki a kilencvenes években a magyarországi Lézer Színház látványtervezőjeként is tevékenykedett, de az Edda, a Skorpió vagy a Kormorán zenekarok egy-egy lemezborítójának a megtervezése is az ő nevéhez fűződik.

Fujkin István, díjazott, Magyarkanizsa: „Épül egymásra napról-napra, készülnek újabb dolgok, bukások, újra felállások, újra nekikezdések, újra eredmények, ismét bukások. Ez így megy folyamatosan és ez valahol amikor csináljuk, ez olyan mint amikor csináljuk a történelmet, de amikor még csináljuk, akkor nem tudjuk, hogy történelem. Azt hiszem, hogy ez a Pro Urbe-díj is olyan, hogy most egy kézzelfogható visszajelzése mindannak, ami időközben történt ezen a részen.”

Az elismeréseket Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester adta át. „Úgy gondolom, hogy ez az az alkalom, amikor meg tudjuk köszönni azoknak az embereknek a munkáját és odaadását, akik az elmúlt időszakban és ma is sokat tesznek a közösségért, sokat tesznek a községért és messzire elviszik Magyarkanizsa hírnevét. Így tudunk mindig egy kicsit többek lenni, egy kicsit nagyobbak lenni, hogy magának a községnek a nevét olyan emberek hirdetik, akik nem csak itt a községünk területén élnek, hanem szanaszét a világban alkotnak és értéket teremtenek.”

A díszülés után a hagyományokhoz híven a Halász-téri szobornál a községi szervek, pártok képviselői elhelyezték az emlékezés virágait.

Magyarkanizsa
községnap
Fejsztámer Róbert
Pro Urbe díj

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.