Ugrás a tartalomra

Mentesülhetnek a városi hálózaton lévő zentaiak a lecsapolási illeték alól

2020-07-02
18:34
Forrás
Közlemény
A Vajdaság Vizei Közvállalat megvizsgálja a lehetőségeket.

A Vajdaság Vizei Közvállalat vizsgálja annak lehetőségét, hogy miképpen mentesítsék a lecsapolási illeték alól azon zentai építési telkek tulajdonosait, akiknek a területe rákapcsolódott a városi szenny- és atmoszferikus csatornahálózatra - közölte Czegled Rudolf.

A polgármester szerint habár 2020-ra már kirótták a lecsapolási díjat, a Vajdaság Vizei Közvállalat egyetért azzal, hogy az érintettek ne fizessék meg a kirótt lecsapolási illetéket azon építési telkeik iránt, melyek bizonyíthatóan rákapcsolódtak a városi szenny- és atmoszferikus csatornahálózatra.

A közvállalat ezt egy levélben írta a zentai polgármesternek. A Vajdaság Vizei Közvállalat hivatali kötelezettségénél fogva módosítja majd a már kiküldött határozatokat és törli a lecsapolási illetéket, nincs szükség arra, hogy az érintett telkek tulajdonosai külön-külön fellebbezzenek.

Czegledi felhívja a figyelmet, amennyiben a tulajdonosnak van más jellegű területe, amely nem kapcsolódott rá a városi csatornahálózatra, akkor az ezen földterületekre kirótt lecsapolási illeték alól nem kaphat mentességet és meg kell azt fizetnie.

A lakosok további felvilágosítást Tuza Valériától, a Községi Közigazgatási Hivatal Építésügyi- és Kommunális osztályának vezetőjétől kaphatnak személyesen, vagy a 024/655-471-es telefonszámon érdeklődhetnek.

Zenta
lecsapolási illeték
mentesülés
Czegledi Rudolf
Vajdaság Vizei Közvállalat

Most

Népszerű