Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Mérik a sebességet Újvidéken, az általános iskolák közelében

2019.07.18
15:02
Forrás
021.rs
Korszerű sebességmérő műszereket helyeznek el Újvidéken, az általános iskolák közelében.

Az önkormányzat mintegy 2 és fél millió dinárt fordított a radarok beszerzésére, amelyek egyebek között tájékoztatják a gépjárművezetőket a sebességkorlátozásról, a megengedett sebességről, illetve figyelmeztetik őket ha gyorsabban vezetnek a megengedettnél az iskolák közelében. Az első ilyen jellegű készülékeket a Đorđe Natošević, illetve a József Attila Általános Iskoláknál helyezik majd ki.

A szóban forgó radarokon a számjegyek mellett hangulatjelek is jelzik, hogy a gépjárművezető éppen betartja-e, vagy megszegi az előírt szabályokat. A készülékek mindemellett információkat közvetítenek majd a város közlekedési rendszerének egyebek között az útszakaszon haladó járművek átlagsebességéről, illetve arról, mennyire erősödik éppen a forgalom. A radarokkal könnyebben ki lehet majd szűrni és felelősségre vonni a szabálysértőket - mondták el az illetékesek. Hozzátették: az önkormányzat az elkövetkező időszakban a város és a környező települések minden általános iskolájához szeretne ilyen jellegű radarokat kihelyeztetni.

Újvidék
sebességmérés
sebességmérő
általános iskola

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.