Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Mérik a sebességet Újvidéken, az általános iskolák közelében

2019-07-18
15:02
Forrás
021.rs
Korszerű sebességmérő műszereket helyeznek el Újvidéken, az általános iskolák közelében.

Az önkormányzat mintegy 2 és fél millió dinárt fordított a radarok beszerzésére, amelyek egyebek között tájékoztatják a gépjárművezetőket a sebességkorlátozásról, a megengedett sebességről, illetve figyelmeztetik őket ha gyorsabban vezetnek a megengedettnél az iskolák közelében. Az első ilyen jellegű készülékeket a Đorđe Natošević, illetve a József Attila Általános Iskoláknál helyezik majd ki.

A szóban forgó radarokon a számjegyek mellett hangulatjelek is jelzik, hogy a gépjárművezető éppen betartja-e, vagy megszegi az előírt szabályokat. A készülékek mindemellett információkat közvetítenek majd a város közlekedési rendszerének egyebek között az útszakaszon haladó járművek átlagsebességéről, illetve arról, mennyire erősödik éppen a forgalom. A radarokkal könnyebben ki lehet majd szűrni és felelősségre vonni a szabálysértőket - mondták el az illetékesek. Hozzátették: az önkormányzat az elkövetkező időszakban a város és a környező települések minden általános iskolájához szeretne ilyen jellegű radarokat kihelyeztetni.

Újvidék
sebességmérés
sebességmérő
általános iskola

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.