Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Migrációs akcióterv készül Magyarkanizsán

2022.04.08
12:40
2022.04.08
19:08
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község elindítja a különböző migrációs tevékenységekkel foglalkozó helyi akcióterv kidolgozását.

A Migráció és diaszpóra elnevezésű globális program végrehajtói Szerbia 20 községében a Menekültügyi és Migrációs Biztosság, valamint a Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet. A mai nap folyamán informatív találkozót tartottak a helyi akcióterv kidolgozásának előkészítéséről azzal a céllal, hogy a munkába bevonják a község minden olyan intézményét, amely hozzá tud járulni a migráció okozta helyzetek kezeléséhez.

Aleksandra Grabež, a Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet munkatársa kiemelte: „A Szerb Köztársaság 2021-2027 gazdasági migrációs stratégiáját a Menekültügyi és Migrációs Biztosság, valamint a Migráció és diaszpóra program támogatja. A helyi akcióterv elkészítése kapocs az önkormányzatok és a nemzeti stratégiai keret között, és fenntartja a helyi önkormányzatok aktuális igényeit. A terv kidolgozását a felmért igények alapján közelítik meg.”

Magyarkanizsa
Aleksandra Grabež
Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.