Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Módosították a magyarkanizsai költségvetést

2019-11-21
16:26
2019-11-21
17:21
Forrás
Pannon RTV
19 pont szerepelt a magyarkanizsai községi képviselő-testület mai ülésén. Döntöttek többek között a 2019. évi költségvetés módosításáról és a 2020. évi vagyonadó meghatározásáról is.

Az eredeti 1 milliárd 222 millió dinárról 1 milliárd 44 millió dinárra módosult a 2019. évi magyarkanizsai költségvetés.

Pakai Tamás, vezető, pénzügyi és költségvetési főosztály, Magyarkanizsa: „A kiigazítás elsődleges okai azok voltak, hogy a magasabb hatalmi szintekről származó átutalások, tehát a tartománytól és a köztársaságtól származó eszközök egy része csak a jövő évben fog megérkezni. Emiatt a projektumok finanszírozása áttevődik a jövő évre.”

A magyarkanizsai képviselő-testület tagjai a 2020. évi vagyonadó meghatározásáról is döntöttek.

Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „A szabadkai Vagyonügynökségnek az átlagár kiszabása után az elkelt földeknek az átlagárából határozzák meg a földeknek az értékét, és ezután fizetik a polgárok a vagyonadót. A vagyonadó kulcsa nem változott, tehát itt árban nem fog semmilyen változás történni. A házak, az ingatlanok értékében csökkenés fog bekövetkezni, ugyanis az eladott házaknak az átlagára csökkent Magyarkanizsa községben.”

Az ülésen egyebek mellett elfogadták a Regionális Hulladéktároló Kft.-vel kapcsolatos napirendi pontokat, valamint döntöttek egy korrupcióellenes terv alkalmazását figyelemmel kísérő ideiglenes munkatestület megalapításáról is.

Magyarkanizsa
költségvetés
Szarapka Ede
Pakai Tamás

Most

Népszerű