Ugrás a tartalomra

Negatív rekord az Óbecsei Gimnáziumban (videó)

2017-06-20
12:35
1990-es újjáalakulása óta nem volt ilyen kevés induló osztály az Óbecsei Gimnáziumban, mint amennyi őszre lesz, a következő tanévben ugyanis négy helyett csupán három – két szerb és egy magyar nyelvű - első osztály indulását hagyta jóvá az Oktatási Minisztérium ebben a remekül felszerelt és sikeres tanintézményben
1990-es újjáalakulása óta nem volt ilyen kevés induló osztály az Óbecsei Gimnáziumban, mint amennyi őszre lesz, a következő tanévben ugyanis négy helyett csupán három – két szerb és egy magyar nyelvű - első osztály indulását hagyta jóvá az Oktatási Minisztérium ebben a remekül felszerelt és sikeres tanintézményben. Óbecsén az idén alig 390 nyolcadikos diák fejezi be tanulmányait, miközben az óbecsei középiskolák több mint 500 diákot tudnának befogadni. Az intézmény vezetője abban látja a megoldást, hogy az iskola regionális oktatási központtá váljon.Miodrag Basarić, igazgató, Óbecsei Gimnázium: „Egy olyan kis területen, mint amilyen Óbecse környéke, négy olyan vegyes típusú iskola is van, amelyekben létezik gimnáziumi osztály, emellett ezekben közgazdasági, műszaki, szakács, pincér és más tagozatok is nyílnak. Azon a véleményen vagyunk, hogy ez rontja az oktatás minőségét, mert a vegyes iskolákkal szemben a gimnáziumnak közel 100 éves hagyománya van. Az, hogy nálunk egy osztállyal kevesebb indulhat, nemcsak nekünk veszteség, hanem az egész iskolarendszernek sem tesz jót, mert romlik az oktatás minősége.”Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.