Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Nem lesz az enyészeté a péterrévei Kiszárda

2020-05-26
12:47
2020-05-26
17:11
Forrás
Pannon RTV
Nem lesz az enyészeté a péterrévei Kiszárda elhanyagolt szecessziós épülete, az óbecsei önkormányzat hamarosan közbeszerzési pályázatot írhat ki a felújításra.

Az 1908/1909-es tanévben átadott épület rendeltetésének megváltoztatásáról ma szavazott a Községi Képviselő-testület. A döntés értelmében a felújítás után multifunkcionális központtá válhat az eddig óvodaként és iskolaként nyilván tartott patinás épület, amelyben egy iskola- és helytörténeti múzeum, egy a civil szervezeteknek otthont adó részleg, valamint korrepetálására alkalmas helyiség is lesz.

Kinka Erzsébet, alelnök, Községi Képviselő-testület, Óbecse: „Péterréveiként tudom, hogy mindannyiunknak Péterrévén mit jelent ez az épület és mennyire ragaszkodunk hozzá. Ez az egyedüli szecessziós épület, amely mindannyiunkat köt ahhoz, hogy az elkövetkező időszak meghozza ennek a gyümölcsét, és nemsokára a Kiszárda teljes fényében állhat Péterrévén mindannyiunk örömére. Most már ez egy olyan mederben van, hogy szerintem megállíthatatlan, mint ahogy a péterrévei vízmezőnek a visszahozása a faluba. Most már az is megállíthatatlan folyamat, mert a vízmező megépült, most már csak a hálózatot kell kiépíteni, és akkor Péterréve egy nagy mérföldkövet tudott lépni az elmúlt időszakban.”

Kiszárda
Péterréve
szecesszió
Óbecse

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.