Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Népszerű az Úszóiskola Magyarkanizsán

2020-08-06
11:23
2020-08-06
16:51
Forrás
Pannon RTV
Több mint 30 gyerek részvételével már javában zajlik az Úszóiskola a magyarkanizsai Tisza-parti medencénél, ahol amellett, hogy jól szórakoznak, a fiatalok elsajátíthatják az úszás alapjait is.

A reggeli borús idő ellenére 12 gyerek gyűlt össze a magyarkanizsai medencéknél, hogy részt vegyen az Úszóiskolában. Az egyórás program alatt a bemelegítés után a gyerekek neki is láttak az edzésnek, amit mindannyian élveztek.

Gulyás Adél, Magyarkanizsa: „Úszást tanultunk, és hogy hogyan kell megcsinálni a krault, sok mindent.”

A magyarkanizsai Győri Alen az úszóiskola legfiatalabb növendéke, mégis rendkívűl teljesítette a feladatokat.

- Tanultunk hátast úszni.
- Neked mi tetszett a legjobban?
- A hátast úszni.

Az első napokban a gyerekeket a vízhez szoktatják, majd jöhetnek a nehezebb gyakorlatok is.

Domonkos Gábor, edző, Úszóiskola, Magyarkanizsa: „Először is megtanítjuk a levegő kifújást, utána jönnek a deszka segítségével a különböző kéz- és lábgyakorlatok. Legfőképpen a gyors krault, illetve a hátúszást próbáljuk nekik megtanítani ez a 10 nap alatt, illetve még egy kis mellúszást is beleviszünk a végén.”

A táborban a négy évesektől egészen a tizennégy éves korosztályig vannak gyerekek. Az edzők elsődleges célja, hogy a fiatalok magabiztosak legyenek a vízben.

Beharović Enis, edző, Úszóiskola, Magyarkanizsa: „A gyerekek nagyon szeretnek vízben lenni. Biztos, hogy ehhez a vírus is hozzátett, hogy nem tudnak menni nyaralni, és szerintem kihasználják a jó időt és láthatóan jól érzik magukat a 10 napos úszóiskolában.”

A tíznapos tábor ára 2000 dinár fejenként és a tervek szerint a nyár végéig folytatódik majd.

úszóiskola
Magyarkanizsa
népszerű
oktatás
úszás
medence
Tisza-parti

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 13:12

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.