Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Óbecsei sportközpont - Lehetőségek a turizmusban

2022.05.18
21:58
Forrás
Pannon RTV
Felújított földszinti csarnok, vizesblokk és szauna, új biliárd és pingpongasztalok az előcsarnokban – csak néhány az óbecsei sportközpont legújabb beruházásaiból. A strandidényre a kültéri bébimedencét is teljesen felújítják.

Az óbecsei Đorđe Predin Badža Sportközpontban számos sportklub működik, de nem csak klubtagoknak nyújt edzési és szórakozási lehetőséget az intézmény.

Pannon RTV/Rácz László

A pingpong- és biliárdasztalok februárban kerültek a helyükre, miután nemrégiben felújították a földszinti csarnokot. Andruskó Csaba 2020 decembere óta vezeti az intézményt.

Pannon RTV/Rácz László

Az esti órákban megtelik zsivajjal az épület, cselgáncsozók gyakorolnak a tatamin, kis kosárlabdázók labdáznak, de rajtuk kívül még sokan edzenek a sportközpontban. Az itt működő klubok között az egyik legsikeresebb a 2020 szeptemberében megalakult vízilabdaklub. Minden este hat órától tartanak edzést a pólósok, elsőként a kislányok, akik megnyerték a legutóbbi országos bajnokságot.

Pannon RTV/Rácz László

Amikor nincsenek edzések, bárki igénybe veheti a fedett uszodát reggel fél hat és kilenc óra között, majd déltől öt óráig. Az önerőből teljesen felújított szaunát is érdemes meglátogatni. 

Dejan Terzić igazgatóhelyettes, korábbi olimpikon jelenleg szárazedzéseket is tart itt a kajakosoknak. Személyes tapasztalatból is jól tudja, hogy a sportolóknak, kluboknak milyen igényeik vannak. 

Pannon RTV/Rácz László

Pár héten belül megkezdődik a strandszezon is a kültéri medencéknél, a sportközpont javában készül a kapunyitásra. Jelenleg a középső méretű sárgavizes medence felújítására benyújtott pályázat elbírására várnak. Egy korábbi tartományi pályázatnak köszönhetően most a bébimedencét újítják fel a munkások. 

Az uszodabelépők az idén valamelyest megdrágulnak, az egyéni belépőjegy például 250 dinár lesz.

Óbecse
sportközpont

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.