Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Oktatási-nevelési és kulturális élet Zentán a karantén idején

2020.05.09
10:01
2020.05.09
15:57
Forrás
Pannon RTV
A rendkívüli állapot egyik napról a másikra új feladat elé állította a zentai óvodákat is. Igyekeztek mihamarabb megoldani a távoktatást. A színházban is megállt az élet.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új kihívás elé állította a zentai óvónőket a karantén időszaka, azonban igyekeztek kihasználni a virtuális tér adta lehetőségeket. A pedagógusok a már korábban létrehozott közösségi csoportok segítségével tartják a kapcsolatot a szülőkkel. Különféle témákat dolgoznak fel heti szinten, az óvónők pedig, az előre meghatározott tanterv szerint, tippeket és ötleteket adnak az otthoni munkához.

Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda: „Ez természetesen semmilyen módon nem fogja pótolni az óvodát, hiszen egy mesefoglalkozás is akkor érdekes, ha nem egy gépből jön a mese, hanem az óvó néni meséli, az összes mimikájával és testmozgásával. Azonban valamilyen szinten hiánypótló volt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Több mint két hónapja üresen állnak a Zentai Magyar Kamaraszínház székei is. A rendkívüli állapot bevezetésével együtt az előre meghirdetett előadásokat lemondták. Azonban, hogy ne hagyják a nézőiket teljesen színházélmény nélkül, a vezetőség úgy döntött, hogy az eddig bemutatott darabjaikat megosszák az online felületeken.

Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Belementünk mi is ebbe. Ezen felül még próbáltuk tartani a kapcsolatot a nézőkkel, például április 11-én, amikor a magyar költészet napja alkalmából próbáltunk verseket is mondani.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az igazgató elmondta, hogy az elmaradt felnőtt és gyermekeknek szóló előadásokat is igyekeznek pótolni az új évadban.

Zenta
karantén
kulturális
Oktatási
nevelési
Hófehérke óvoda
Zentai Magyar Kamaraszínház
Kopasz Ildikó
Wischer Johann

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.