Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Örülhetnek a magyarkanizsai napközis gyerekek

2021.02.25
12:57
2021.02.26
09:59
Forrás
Pannon RTV
Megújult a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola mindkét épületének napközije, a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Kormány támogatásával. A beruházás értéke 1,5 millió dinár volt.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Gyermekjátékokkal, társasjátékokkal és számítástechnikai eszközökkel bővítették a termeket, amelyeket napi szinten közel száz gyerek vesz igénybe.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Reggel hattól délután három óráig vehetik igénybe a magyarkanizsai általános iskola napközi részlegét a diákok. Fontos volt a tantermek felújítása, hogy a gyerekek a kötelező tanítás után is minőségi időt tölthessenek el az intézményben - mondta Szepesi Zoltán iskolaigazgató. „Fontos az, hogy ha a gyerekek hosszabb időt töltenek el itt, a napköziben, akkor ez megfelelő körülmények között történjen, és a pedagógiai munkának is olyan kell lennie, hogy az megfelelő szintre tudja ezt hozni, és fontos nekünk, hogy ez magas szintű pedagógiai munka legyen.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Egyre nagyobb teret kapnak az oktatásban a napközi jellegű szolgáltatások, ezért is tartja fontosnak a Magyar Nemzeti Tanács az ehhez hasonló beruházások támogatását. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Mind új burkolatot kapott, tehát be lett meszelve, frissítve. Okos táblát, hordozható számítógépeket, írásvetítőt, számítógépet, bútorzatot, játékokat, rajzeszközöket, okos tévét tudtak vásárolni az intézményben, ami azt jelenti, hogy teljes egészében megújult és korszerűsödött a két napközis terem.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Mindamellett, hogy a gyerekek felszereltebb teremmel gazdagodtak, fontos kiemelni, hogy közösségfejlesztés céljából is nagy segítség a beruházás - nyilatkozta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester. „Hiszen itt a gyerekek egymás között több időt el tudnak tölteni, jobban meg tudják ismerni egymást, mint például csak az órákon. Tehát mindezeket összevetve úgy gondolom, hogy ez egy hasznos kezdeményezése a Magyar Nemzeti Tanácsnak.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában már évek óta működik a napközi, és évről évre egyre nagyobb a szolgáltatás iránt az érdeklődés.

Magyarkanizsa
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
napközi
Magyar Nemzeti Tanács
MNT
támogatás
Jerasz Anikó
Fejsztámer Róbert
Szepesi Zoltán

Most

12:20

Mentsük meg a méheket és a gazdákat!

Összegyűlt a kellő számú, 15 ezer 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!