Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Összefogással szépül a magyarkanizsai Unidom tér

2020-07-17
08:59
2020-07-17
18:47
Forrás
Pannon RTV
A Kertápolás workshopon nem csak tanultak a résztvevők, hanem rendezték a városuk egyes kertrészeit.

Összefogással szépült meg a Magyarkanizsa központjában lévő új tér. Már kora reggel szorgosan kapálták és rendezték a virágágyásokat a lelkes önkéntesek, ugyanis magánkezdeményezésre Kertápolás workshopot tartottak a Tisza-parti városban.

Gyomlálással és kapálással indították a napot az önkéntesek Magyarkanizsán. Öten döntöttek úgy, hogy részt vesznek a közös akcióban és szebbé teszik a központi tér virágágyásait. Randovics Erzsébet egészen Oromhegyesől utazott Magyarkanizsára, hogy részt vegyen a workshopon azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a központ szépítésében. „Elsősorban, hogy szép legyen, másodsorban, hogy egy kicsit nevelő szándéka is legyen. Ugye, hogy a központban lakóknak szépítsük a környezetét, viszont csak annyit várunk el, hogy ők is egy kicsit megőrizzék, ami munkát itt megcsináltunk.”

A teraszosan kialakított tér virágait márciusban ültették ki, és már igencsak ráfért a területre a kertrendezés és gazolás, amelynek alapjait is ismertette a szervező, Randovics Lejla kerttervező. „Egy az, hogy kicsikét tanulunk, meglátjuk, hogy ki hogy kapál, meg talán csiszoljuk a kapálástudományunkat, a kertápolás-tudományunkat, szépen mondva. A másik, hogy ezáltal a tér is szépül, mert sajnos nincs elég munkaerő, nem tudnak mindenhova egy időben odajutni a közvállalat dolgozói, hogy az ágyásokat rendben tartsák.”

28 fajta évelő növény található meg az újonnan kialakított magyarkanizsai téren, amelyet Randovics Lejla oromhegyesi kerttervező alakított ki és tervezett meg. A felújított tér azóta a magyarkanizsaiak egyik kedvenc helyévé vált.

A szervező továbbá arra kéri a helyieket és az ide látogatókat is, hogy figyeljenek oda a környezetükre és őrizzék meg a rendbe tett virágágyásokat, hiszen csak így maradhat meg a központ jelenlegi szépsége.

Magyarkanizsa
kertészet
workshop
Unidom tér
rendezés
kertrendezés
Kertápolás workshop

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű