Ugrás a tartalomra

Pécsi ajándék a bácsfeketehegyi elsősöknek (videó)

2015-11-07
09:23
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták. A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség egyszeri ösztöndíjat adományozott az iskolakezdő gyermekek szüleinek. Dallal köszönték meg Bácsfeketehegy legkisebbjei a pécsi fiatalok adományát. Pénteken este a helyi iskolában 11 szülő vehette át az ötezer forintnyi egyszeri támogatást és könyvajándékot. Vajda Edit, Bácsfeketehegy: „Nagyon szépen köszönjük a pécsi fiataloknak, hogy ránk gondoltak, a könyvek és a kis adomány jól jön sok család számára.”Október 6-án a felvidéki Saróka Liliána adott megzenésített versekből álló koncertet Pécsett. Az eseményen befolyó összeget ajánlották fel a délvidéki fiatal családoknak. Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület koordinátora: „Bácsfeketehegyen 11 szülő és 11 kisgyermek tudta fogadni ezt az egyszeri ösztöndíjat, melynek nagyon örülünk. Barkóczi Csabában és a szervezetében értékes partnert ismertünk meg, bízunk benne, hogy egy élő, éveken át tartó kapcsolat fog kialakulni.”A Kosztolányi Dezső Céltársulás alapvető célkitűzése, hogy segítse és ösztönözze a Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban. A gyűjtés társszervezője az említett szervezet egyetemi szekciója, a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség. Barkóczi Csaba, elnök, Kosztolányi Dezső Céltársulás: „Az egykori Jugoszlávia területén élő magyar közösségeket szeretnénk elsősorban támogatni. A Délvidéket elsősorban, a Horvátország területén élő magyarságot, valamint a Szlovénia területén élő magyarságot, bár nem beiskolázási szempontból, de nem mellékes a Bosznia-Hercegovina területén élő diaszpóra sem.”akcióba besegített a szintén pécsi Határainkon Túli Magyarságért Alapítvány is. Bokor Béla, az alapítvány elnöke elmondta: „Egyetemi oktatóként büszke is vagyok, hogy a fiatalok a barátságot olyan célokra tudják felhasználni, amelyek üzeneteket hordoznak az itt élő kisebb számú magyarság számára.”A Pécsről érkezett delegáció az ajándékátadás után nem sietett haza. A hétvégén Bácsfeketeheggyel és az itt élők hétköznapjaival ismerkednek meg.

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.