Ugrás a tartalomra

Pécsi ajándék a bácsfeketehegyi elsősöknek (videó)

2015-11-07
09:23
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták. A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség egyszeri ösztöndíjat adományozott az iskolakezdő gyermekek szüleinek. Dallal köszönték meg Bácsfeketehegy legkisebbjei a pécsi fiatalok adományát. Pénteken este a helyi iskolában 11 szülő vehette át az ötezer forintnyi egyszeri támogatást és könyvajándékot. Vajda Edit, Bácsfeketehegy: „Nagyon szépen köszönjük a pécsi fiataloknak, hogy ránk gondoltak, a könyvek és a kis adomány jól jön sok család számára.”Október 6-án a felvidéki Saróka Liliána adott megzenésített versekből álló koncertet Pécsett. Az eseményen befolyó összeget ajánlották fel a délvidéki fiatal családoknak. Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület koordinátora: „Bácsfeketehegyen 11 szülő és 11 kisgyermek tudta fogadni ezt az egyszeri ösztöndíjat, melynek nagyon örülünk. Barkóczi Csabában és a szervezetében értékes partnert ismertünk meg, bízunk benne, hogy egy élő, éveken át tartó kapcsolat fog kialakulni.”A Kosztolányi Dezső Céltársulás alapvető célkitűzése, hogy segítse és ösztönözze a Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban. A gyűjtés társszervezője az említett szervezet egyetemi szekciója, a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség. Barkóczi Csaba, elnök, Kosztolányi Dezső Céltársulás: „Az egykori Jugoszlávia területén élő magyar közösségeket szeretnénk elsősorban támogatni. A Délvidéket elsősorban, a Horvátország területén élő magyarságot, valamint a Szlovénia területén élő magyarságot, bár nem beiskolázási szempontból, de nem mellékes a Bosznia-Hercegovina területén élő diaszpóra sem.”akcióba besegített a szintén pécsi Határainkon Túli Magyarságért Alapítvány is. Bokor Béla, az alapítvány elnöke elmondta: „Egyetemi oktatóként büszke is vagyok, hogy a fiatalok a barátságot olyan célokra tudják felhasználni, amelyek üzeneteket hordoznak az itt élő kisebb számú magyarság számára.”A Pécsről érkezett delegáció az ajándékátadás után nem sietett haza. A hétvégén Bácsfeketeheggyel és az itt élők hétköznapjaival ismerkednek meg.

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.