Ugrás a tartalomra

Pécsi ajándék a bácsfeketehegyi elsősöknek (videó)

2015-11-07
09:23
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták. A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség egyszeri ösztöndíjat adományozott az iskolakezdő gyermekek szüleinek. Dallal köszönték meg Bácsfeketehegy legkisebbjei a pécsi fiatalok adományát. Pénteken este a helyi iskolában 11 szülő vehette át az ötezer forintnyi egyszeri támogatást és könyvajándékot. Vajda Edit, Bácsfeketehegy: „Nagyon szépen köszönjük a pécsi fiataloknak, hogy ránk gondoltak, a könyvek és a kis adomány jól jön sok család számára.”Október 6-án a felvidéki Saróka Liliána adott megzenésített versekből álló koncertet Pécsett. Az eseményen befolyó összeget ajánlották fel a délvidéki fiatal családoknak. Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület koordinátora: „Bácsfeketehegyen 11 szülő és 11 kisgyermek tudta fogadni ezt az egyszeri ösztöndíjat, melynek nagyon örülünk. Barkóczi Csabában és a szervezetében értékes partnert ismertünk meg, bízunk benne, hogy egy élő, éveken át tartó kapcsolat fog kialakulni.”A Kosztolányi Dezső Céltársulás alapvető célkitűzése, hogy segítse és ösztönözze a Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban. A gyűjtés társszervezője az említett szervezet egyetemi szekciója, a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség. Barkóczi Csaba, elnök, Kosztolányi Dezső Céltársulás: „Az egykori Jugoszlávia területén élő magyar közösségeket szeretnénk elsősorban támogatni. A Délvidéket elsősorban, a Horvátország területén élő magyarságot, valamint a Szlovénia területén élő magyarságot, bár nem beiskolázási szempontból, de nem mellékes a Bosznia-Hercegovina területén élő diaszpóra sem.”akcióba besegített a szintén pécsi Határainkon Túli Magyarságért Alapítvány is. Bokor Béla, az alapítvány elnöke elmondta: „Egyetemi oktatóként büszke is vagyok, hogy a fiatalok a barátságot olyan célokra tudják felhasználni, amelyek üzeneteket hordoznak az itt élő kisebb számú magyarság számára.”A Pécsről érkezett delegáció az ajándékátadás után nem sietett haza. A hétvégén Bácsfeketeheggyel és az itt élők hétköznapjaival ismerkednek meg.

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.
18:47, Frissítve: 18:56

Karácsonyra készülődik Budapest

Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.
17:29

Baleset a Bahreini Nagydíjon

Rendkívül ijesztő pillanatokkal kezdődött a Formula–1-es Bahreini Nagydíj: a Haas pilótája, Romain Grosjean hatalmas ütközés következtében esett ki a versenyből az első körben.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.