Ugrás a tartalomra

Pécsi ajándék a bácsfeketehegyi elsősöknek (videó)

2015-11-07
09:23
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták. A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség egyszeri ösztöndíjat adományozott az iskolakezdő gyermekek szüleinek. Dallal köszönték meg Bácsfeketehegy legkisebbjei a pécsi fiatalok adományát. Pénteken este a helyi iskolában 11 szülő vehette át az ötezer forintnyi egyszeri támogatást és könyvajándékot. Vajda Edit, Bácsfeketehegy: „Nagyon szépen köszönjük a pécsi fiataloknak, hogy ránk gondoltak, a könyvek és a kis adomány jól jön sok család számára.”Október 6-án a felvidéki Saróka Liliána adott megzenésített versekből álló koncertet Pécsett. Az eseményen befolyó összeget ajánlották fel a délvidéki fiatal családoknak. Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület koordinátora: „Bácsfeketehegyen 11 szülő és 11 kisgyermek tudta fogadni ezt az egyszeri ösztöndíjat, melynek nagyon örülünk. Barkóczi Csabában és a szervezetében értékes partnert ismertünk meg, bízunk benne, hogy egy élő, éveken át tartó kapcsolat fog kialakulni.”A Kosztolányi Dezső Céltársulás alapvető célkitűzése, hogy segítse és ösztönözze a Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban. A gyűjtés társszervezője az említett szervezet egyetemi szekciója, a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség. Barkóczi Csaba, elnök, Kosztolányi Dezső Céltársulás: „Az egykori Jugoszlávia területén élő magyar közösségeket szeretnénk elsősorban támogatni. A Délvidéket elsősorban, a Horvátország területén élő magyarságot, valamint a Szlovénia területén élő magyarságot, bár nem beiskolázási szempontból, de nem mellékes a Bosznia-Hercegovina területén élő diaszpóra sem.”akcióba besegített a szintén pécsi Határainkon Túli Magyarságért Alapítvány is. Bokor Béla, az alapítvány elnöke elmondta: „Egyetemi oktatóként büszke is vagyok, hogy a fiatalok a barátságot olyan célokra tudják felhasználni, amelyek üzeneteket hordoznak az itt élő kisebb számú magyarság számára.”A Pécsről érkezett delegáció az ajándékátadás után nem sietett haza. A hétvégén Bácsfeketeheggyel és az itt élők hétköznapjaival ismerkednek meg.

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.