Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár/illusztráció

A polgárok is dönthetnek a prioritásokról Óbecsén

2019.12.09
08:27
Forrás
Vajma, becej.rs
Több mint 2700 óbecsei polgár szavazott a költségvetési prioritásokra - áll a község közleményében.

A Polgárok szerinti költségvetés – a te véleményed is számít akciót azzal a céllal indították el, hogy a polgárok aktívan részt vehessenek a 2020-as évre vonatkozó költségvetés felhasználásában és a döntéshozatalban. A lakosok a Tisza-part rendbe tételét és a strand kialakítását jelölték meg prioritásként. A Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének befejezése pedig folyamatos követelmény. A szavazók emellett a vízhálózat felújítását és a kerékpárút kiépítését szorgalmazták, valamint a közbiztonság magasabb szintre emelését is kérték.

Óbecse
prioritások
költségvetés

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.