Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sikeres tanévet zárnak a zentai középiskolák

2021.06.16
16:17
2021.06.16
16:50
Forrás
Pannon RTV
Zenta község négy középiskolájában már lezajlottak az érettségi vizsgák és a közeljövőben kerülnek megszervezésre a ballagási ünnepségek.

Összegezvén az elmúlt időszak eredményeit az iskolák igazgatói sajtótájékoztatón értékelték a tanévet, valamit a jövőbeni tervekről is szó esett. Csikós Pajor Gizella a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatója beszámolójában elmondta, idén két szakon érettségiztek a diákok, matematikai és képzőművészeti szakon és 9 diák érdemelte ki a Vuk-diplomát. A következő tanévet illetően megemlítette, hogy 3 szakirányra 60 diák jelentkezését tudják elfogadni, erre pedig reális esélyt látnak a már lezajlott felvételik után. A Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában pénzforgalmi ügyintéző szakon magyar, míg a kereskedelmi és szolgáltatási ügynök szakon, magyar és szerb nyelven érettségiztek a diákok. A következő tanévben ismét 3 első osztály fog megnyílni a tanulók számára - mondta el Tóth Kornél igazgató. A Zentai Gimnázium részéről Újházi Éva igazgató elmondta, idén négy tagozatról 69 érettségizővel büszkélkedhet az iskola. Az iskola jövőbeli tanulóit szeptembertől három osztály várja, két magyar nyelvű, általános és társadalomtudományi-nyelvi szakon, valamint egy általános szakon szerb nyelvű tagozaton. Három osztály 86 tanulója fejezte be idén az Egészségügyi Középiskolában a tanulmányait. Az MNT által újonnan felszerelt tantermekben várja szeptembertől a diákokat az Egészségügyi Középiskola. Szeptembertől szerb nyelven 30 diák oktatására van lehetőség négy éves szakon, a két magyar tagozaton pedig 60 diák kezdheti meg tanulmányait az iskolában - tudunk meg az intézmény igazgatójától Nagy Abonyi Zoltántól.

Pannon RTV

Juhász Attila, oktatással megbízott tag, Zenta KT: „Nagyszámú vidéki diákra építjük ezeknek az intézményeknek a hosszú távú működését, mert a zentai iskoláknak nagy a kapacitása. Mindig sokan tanultak ebben a városban, ezeken a szakokon, mint ahogyan sok zentai diák is utazik, akiket az önkormányzat az utazásukban támogat, hogy a környező városokban az ott működő szakokon tudják befejezni a tanulmányaikat. Ez egy kölcsönösség, egyfajta Tisza-menti, regionális egyezség eredménye, hogy melyik város milyen szakokat működtet.”

Zenta
középiskola
évzáró

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű