Ugrás a tartalomra

Sportpályák felújítása - Szabadkán 6,3 millió dinár értékben

2023.03.07
20:42
2023.03.07
21:02
Forrás
Pannon RTV
Szabadka Város Önkormányzata idén három helyi közösség sportpályáját és annak környezetét újítja meg mintegy 6,3 millió dinár értékben.

A rohanó életmódunk miatt gyakran megfeledkezünk arról, hogy környezetünkben vannak közösségi terek, sportpályák, játszóterek, ahol barátkozhatnánk, játszhatnának a gyermekeink.

A szabadkai fejlesztésekben kiemelt helyet kapnak a kültéri helyi közösségek, így Kisradanovácon, Radanovácon és Dusanovón örülhetnek majd a lakosok a pályák megszépülésének.

Az esős időjárás sem akadályozza meg a szabadkai Dobó Árminékat, hogy egyik kedvenc sportjuknak, a labdarúgásnak hódoljanak. Kisradanovácon az óvoda közelében vannak a sportpályák, így sok kisgyerek tudja itt megtenni az első lépéseket az egészséges életmód felé. A focipályán kívül még egy kosárlabda és egy röplabda-pálya is van a létesítmény keretein belül. Ezeket és a környéküket is rendbe kell tenni.

A radanováci sportpálya gyakori helyszíne a helyi közösségi eseményeknek. Főzőversenyt, művelődési rendezvényeket is tartottak már itt, a fiatalok pedig főleg focizni járnak ide.

Szabadka Város Önkormányzata idén 6,3 millió dinár értékben járul hozzá a helyi közösségek szabadtéri sportpályáinak megújításához. A kisradanováci és radanováci létesítmény mellett a dusanovói pálya is jobb körülményeket biztosít majd a szabadidős tevékenységekhez.

A Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat kiírta a közbeszerzést a három sportpálya és a Sétaerdőben lévő gumiburkolatú futópálya felújítására. Áprilisban meg is kezdődhetnek a munkálatok.

 

Szabadka
sportpálya
Kisradanovác
Radanovác
Dusanovó
játszótér

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.