Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sportszereket kapott Magyarkanizsa

2019-04-04
18:29
2019-04-04
20:14
Forrás
Pannon RTV
Labdákat, palánkokat, kapukat kapott a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola a sportminisztériumtól.

A helyi atléták is segítségre számíthatnak, ők elsősorban a távolugrópályát szeretnék felújítani. Ma a településre látogatott a sporttárca vezetője. A magyarkanizsai stadiont az atlétika klub és a helyi labdarúgó klubok használják edzésekre, mérkőzésekre. A miniszter itt találkozott az atlétákkal és Dušan Mandarić edzővel. Beszéltek a távolugró pálya felújításának szükségességéről és esetleges áthelyezéséről is, mivel ez van a legrosszabb állapotban a stadion területén. A Partizán Atlétika Klub edzője elmondta: „Még egyszer köszönöm Vanja Udovičić miniszternek, hogy a magyarkanizsai atlétika klubot támogatásáról biztosította. Számomra ez a fontos befektetés azt vonja maga után, hogy az atlétika jobban fog fejlődni.”

A miniszter a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival is találkozott, megtekintette a tornatermet. A minisztérium támogatásának köszönhetően a gyerekek új sporteszközökkel edzhetnek a jövőben. Nebojša Rakić alpolgármester (SZHP) elmondta: „Meglátogattuk a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolát, ami szép ajándékokat kapott: kapukat, kosárlabdapalánkokat, labdákat.”

A miniszter nyilatkozata szerint rövid körútja során elsősorban tapasztalatokat gyűjtött. Ezek után is szeretné támogatni a község sportnövendékeit és iskoláit. Vanja Udovičić szerb ifjúsági- és sportminiszter (SZHP): „Azt szeretném, hogy minél több iskola, tornaterem megújuljon berendezések és sporteszközök által. A szívem tele van örömmel, amikor ide jövök és meggyőződhetek, hogy a Partizán Atlétika Klub tagjai lelkesek és szeretik a sportot. Bajnokok születnek ebben a kis közösségben.”

A magyarkanizsai Partizán Atlétika Klub több sikeres atlétát is kinevelt az elmúlt pár évben, mint például Marina Živkovićot, aki a hétpróbában döntött legutóbb szerbiai rekordot, az isztambuli ifjúsági Balkán-bajnokságon pedig ezüstérmet szerzett.

sportszerek
Magyarkanizsa
Vanja Udovičić

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.