Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sportszereket kapott Magyarkanizsa

2019-04-04
18:29
2019-04-04
20:14
Forrás
Pannon RTV
Labdákat, palánkokat, kapukat kapott a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola a sportminisztériumtól.

A helyi atléták is segítségre számíthatnak, ők elsősorban a távolugrópályát szeretnék felújítani. Ma a településre látogatott a sporttárca vezetője. A magyarkanizsai stadiont az atlétika klub és a helyi labdarúgó klubok használják edzésekre, mérkőzésekre. A miniszter itt találkozott az atlétákkal és Dušan Mandarić edzővel. Beszéltek a távolugró pálya felújításának szükségességéről és esetleges áthelyezéséről is, mivel ez van a legrosszabb állapotban a stadion területén. A Partizán Atlétika Klub edzője elmondta: „Még egyszer köszönöm Vanja Udovičić miniszternek, hogy a magyarkanizsai atlétika klubot támogatásáról biztosította. Számomra ez a fontos befektetés azt vonja maga után, hogy az atlétika jobban fog fejlődni.”

A miniszter a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival is találkozott, megtekintette a tornatermet. A minisztérium támogatásának köszönhetően a gyerekek új sporteszközökkel edzhetnek a jövőben. Nebojša Rakić alpolgármester (SZHP) elmondta: „Meglátogattuk a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolát, ami szép ajándékokat kapott: kapukat, kosárlabdapalánkokat, labdákat.”

A miniszter nyilatkozata szerint rövid körútja során elsősorban tapasztalatokat gyűjtött. Ezek után is szeretné támogatni a község sportnövendékeit és iskoláit. Vanja Udovičić szerb ifjúsági- és sportminiszter (SZHP): „Azt szeretném, hogy minél több iskola, tornaterem megújuljon berendezések és sporteszközök által. A szívem tele van örömmel, amikor ide jövök és meggyőződhetek, hogy a Partizán Atlétika Klub tagjai lelkesek és szeretik a sportot. Bajnokok születnek ebben a kis közösségben.”

A magyarkanizsai Partizán Atlétika Klub több sikeres atlétát is kinevelt az elmúlt pár évben, mint például Marina Živkovićot, aki a hétpróbában döntött legutóbb szerbiai rekordot, az isztambuli ifjúsági Balkán-bajnokságon pedig ezüstérmet szerzett.

sportszerek
Magyarkanizsa
Vanja Udovičić

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.