Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A szabadkai Đuro Salaj Általános Iskola diákjainak karácsonyi előadása

2021.12.22
19:08
2021.12.22
19:32
Forrás
Pannon RTV
Versek, énekek és betlehemi játékok - ezzel készültek az idei karácsonyi előadásukra a Đuro Salaj Általános Iskola diákjai az Újfalu Helyi Közösség termében, Szabadkán.

A negyedikes Kálló Dániel többnyire színdarabokban szerepelt. Kedvence a három királyról szóló történet. „Szerintem ezek a Bibliából jó részek, és egyébként is a három király az egy szép téma és a szövege is szép.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Arnóczi Dávid szintén negyedikes tanuló versekkel, dalokkal és bűvésztrükkökkel tette büszkévé a nézők között ülő rokonait. „Nekem azért fontos, mert büszkék lehetnek rám a nagyszüleim, apukám, anyukám és magamra is büszke lehetek.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A karácsonyi előadásra fontos közösségi eseményként tekintenek az iskolában. Soós Hedvig, tanító, Đuro Salaj Általános Iskola, Szabadka: „Ezzel a műsorral az a célunk, hogy a karácsonyi hagyományokat ápoljuk. Hogy a gyerekek megismerjék a karácsonyi dalokat, szokásokat. Hogy a négy osztály együtt dolgozzon, megismerjék egymást. Tehát ez minden szempontból nagyon fontos. A szülők is együtt jönnek, barátkoznak, ismerkednek és ez mindenféleképpen fontos.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A szabadkai Đuro Salaj Általános Iskolában nincs megfelelő hely, ezért az Újfalusi Helyi Közösség termében szervezték meg az ünnepi műsort. Góli Csilla, a szabadkai Városi Tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja: „Az előadás a karácsonyról szól. A Đuro Salaj Általános Iskola talán az egyetlen Szabadkán, aminek nincs tornaterme vagy díszterme, ezért meg vannak fosztva attól, hogy színpadon fellépjenek. Ezt próbáljuk az Újfalu Helyi Közösséggel pótolni az Újfalu termével. Itt van egy színpad, itt tudnak a gyerekek fellépni.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az előadás végén a helyi közösségtől ajándékcsomagokat kaptak a gyerekek.

Szabadka
Đuro Salaj Általános Iskola
előadás
Soós Hedvig
Góli Csilla

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.