Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkai VKT – napirenden a csatornahálózat, hulladékkezelés is

2021.06.02
12:47
2021.06.02
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat működési tervének módosítása lesz az egyik napirendi pont Szabadka Város Képviselő-testületének holnapi ülésén.
Pannon RTV

Emellett a település hulladékkezeléséről szóló határozatról és a tavaly évi zárszámadásról is szó esik majd - erről beszélt dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke szokásos ülést megelőző sajtótájékoztatóján.

A város pályázik a Tiszta Szerbia elnevezésű programra, amit egy kínai bank és Szerbia bonyolít le. A második fordulóban Szabadka is részt vesz majd, amennyiben pedig sikeres lesz a pályázás, olyan befektetésekre kerülhet sor a csatornahálózat és a vízvezetékek kapcsán, amelyre nem volt példa az elmúlt 50 évben - hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint: „110 kilométer csatornahálózat épülhet ki. Konkrétan 50 kilométer Szabadkán, 10 kilométer Palicson, 25 kilométer Bajmokon és 25 kilométer Csantavéren. Az utóbbi két településen Csantavéren és Bajmokon pedig kiépülésre kerül majd egy-egy szennyvíztisztító is. A vízművek működési programját azért kell módosítani, mert a projektdokumentáció elkészítésének a folyamatában vannak költségek, egészen konkrétan 8,9 millió dinár, amely összegnek a felét a város vállalja magára, a másik felét pedig a vízművek közvállalata.”

Pannon RTV

A képviselő-testület előző ülésén módosult a város alapszabálya. Ekkor került hivatalos használatba a bunyevác nyelv Szabadkán a szerb, a magyar és a horvát mellett. Ezt követően a Bunyevác Nemzeti Tanácsnak kellett meghatároznia a településnevek hagyományos elnevezéseit.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „A városi képviselő-testületnek egy deklaratív jellegű határozatot kell meghoznia, hiszen a város alapszabályának van egy olyan része, amely táblázat formájában tartalmazza a városhoz tartozó települések elnevezését az összes hivatalos használatban levő nyelven és egy újabb oszloppal fog bővülni ez a táblázat és a Bunyevác Nemzeti Tanács által meghatározott helységnevek is bekerülnek a város alapszabályába.”

Szabadka Város Képviselő-testületének holnapi, 10. rendes ülésén egyéb személyi jellegű kérdésről is döntenek - mondta dr. Pásztor Bálint.

szabadkai Városi Képviselő-testület

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű