Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Szabadkán hétfőn ünnepelt a rendőrség

2019-06-17
13:30
2019-06-17
17:36
Forrás
Pannon RTV
A Belügyminisztérium napja alkalmából elsősorban a gyerekek számára szervezett bemutatót a szabadkai rendőrség, majd Bogdan Laban polgármester jelenlétében letették az esküt a rendőr-gyakornokok.

Amellett, hogy jelentősen csökkent az elkövetett bűnesetek száma, 2018-ban több mint 10 százalékkal több, ismeretlen elkövető által okozott bűncselekményt derített fel a szabadkai rendőrség, mint a korábbi időszakban. Javult a közbiztonság is, 6 százalékkal kevesebb szabálysértést követtek el e téren a városban. A szabadkai rendőrség nagyobb mennyiségű kábítószert foglalt le és a hangsúlyt a drogelőállítás és kábítószer-kereskedelem felszámolására helyezték - áll a június 15-e, a Belügyminisztérium napja alkalmából kiadott közleményben.

Szabadkán hétfőn ünnepeltek. A gyerekek szívesen ültek be a rendőrautókba, magukra öltötték a rendőrségi védőfelszerelést, nézegették a közlekedési rendőrrobogókat és a tűzoltóság munkájával is megismerkedtek.

Rizsányi Noel az oszlatófelszerelést is magára öltötte. Mint mondta, nem volt nehéz. Ha felnől, rendőr szeretne lenni.

Az ovisok is izgalommal vettek részt a szabadkai rendőrségi bemutatón. Simon Doroteának a fegyverek tetszettek legjobban, de sok mást is látott: „Bilincset, légzősisakot, sapkákat, meg pisztolyokat.” Ő is egyszer rendőr szeretne lenni.

Nagy Ádám főleg a rendőrjárgányokat csodálta meg, de egyéb dolgokat is kipróbált: „Kipróbáltam a fegyvereket. Úgy játékból lőttünk velük.”

A legkisebbek élvezték a legjobban a rendőrség napja alkalmából szervezett szabadkai bemutatót. Megismerkedhettek a rendőrség legújabb eszközeivel, felszerelésével, sőt még a bűnügyi helyszínelők munkájával is.

Ezt követően 22 olyan gyakornok tette le az esküt, akik az elmúlt egy évben álltak munkába a szabadkai rendőrség kötelékében. Egyik közülük a 25 esztendős Milica Čelebić: „Gyermekkorom óta rendőrhivatalnok szerettem volna lenni. Most megvalósult az álmom. Befejeztem a tanfolyamot az Alapfokú Rendőrképzési Központban. Ez egy csodálatos tapasztalat számomra és sokat jelent nekem.”

Bogdan Laban polgármester jelenlétében tették le a hivatali esküt a szabadkai rendőrség új munkatársai. Ezt követően a rendőrség központi épületében megkoszorúzták azt az emléktáblát, amelyen a szolgálat közben életüket vesztett szabadkai rendőrök neve szerepel.

Belügyminisztérium napja
rendőrség
Szabadka
Bogdan Laban

Most

22:23

Györe elődöntős Umagban

Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.
22:15

Brit tankhajót foglalt le Irán

Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb vízi útján, a Perzsa-öböl bejáratát jelentő Hormuzi-szorosban, amelyen keresztül a Közel-Kelet olajforgalmának jelentős része bonyolódik.
20:31

Magasabb lesz az alma ára?

A szélsőséges időjárás miatt idén várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés Magyarországon, amely a tavalyi mennyiség fele, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.