Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Szabadkán hétfőn ünnepelt a rendőrség

2019-06-17
13:30
2019-06-17
17:36
Forrás
Pannon RTV
A Belügyminisztérium napja alkalmából elsősorban a gyerekek számára szervezett bemutatót a szabadkai rendőrség, majd Bogdan Laban polgármester jelenlétében letették az esküt a rendőr-gyakornokok.

Amellett, hogy jelentősen csökkent az elkövetett bűnesetek száma, 2018-ban több mint 10 százalékkal több, ismeretlen elkövető által okozott bűncselekményt derített fel a szabadkai rendőrség, mint a korábbi időszakban. Javult a közbiztonság is, 6 százalékkal kevesebb szabálysértést követtek el e téren a városban. A szabadkai rendőrség nagyobb mennyiségű kábítószert foglalt le és a hangsúlyt a drogelőállítás és kábítószer-kereskedelem felszámolására helyezték - áll a június 15-e, a Belügyminisztérium napja alkalmából kiadott közleményben.

Szabadkán hétfőn ünnepeltek. A gyerekek szívesen ültek be a rendőrautókba, magukra öltötték a rendőrségi védőfelszerelést, nézegették a közlekedési rendőrrobogókat és a tűzoltóság munkájával is megismerkedtek.

Rizsányi Noel az oszlatófelszerelést is magára öltötte. Mint mondta, nem volt nehéz. Ha felnől, rendőr szeretne lenni.

Az ovisok is izgalommal vettek részt a szabadkai rendőrségi bemutatón. Simon Doroteának a fegyverek tetszettek legjobban, de sok mást is látott: „Bilincset, légzősisakot, sapkákat, meg pisztolyokat.” Ő is egyszer rendőr szeretne lenni.

Nagy Ádám főleg a rendőrjárgányokat csodálta meg, de egyéb dolgokat is kipróbált: „Kipróbáltam a fegyvereket. Úgy játékból lőttünk velük.”

A legkisebbek élvezték a legjobban a rendőrség napja alkalmából szervezett szabadkai bemutatót. Megismerkedhettek a rendőrség legújabb eszközeivel, felszerelésével, sőt még a bűnügyi helyszínelők munkájával is.

Ezt követően 22 olyan gyakornok tette le az esküt, akik az elmúlt egy évben álltak munkába a szabadkai rendőrség kötelékében. Egyik közülük a 25 esztendős Milica Čelebić: „Gyermekkorom óta rendőrhivatalnok szerettem volna lenni. Most megvalósult az álmom. Befejeztem a tanfolyamot az Alapfokú Rendőrképzési Központban. Ez egy csodálatos tapasztalat számomra és sokat jelent nekem.”

Bogdan Laban polgármester jelenlétében tették le a hivatali esküt a szabadkai rendőrség új munkatársai. Ezt követően a rendőrség központi épületében megkoszorúzták azt az emléktáblát, amelyen a szolgálat közben életüket vesztett szabadkai rendőrök neve szerepel.

Belügyminisztérium napja
rendőrség
Szabadka
Bogdan Laban

Most

17:31, Frissítve: 18:17

Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta Budapesten

Nagy Arnold címvédő a mai előfutamon sikeresen győzedelmeskedett, ami azt jelenti, hogy a Temerint képviselő vajdasági lovas és Fantázia lova biztosan ott lesznek a holnapi középfutamon.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.