Ugrás a tartalomra
Vajdaság Erdői Közvállalat

Szarvasokkal népesül be a Duna-mente

2022.02.11
16:27
2022.02.11
17:11
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság Erdői Közvállalat 20 szarvasbikát és 25 szarvastehenet szállított be külföldről, és engedte el a palonai erdőben.

A 33 hektáros, elkerített tenyészterület a Duna-menti palonai vadászterület részeként működik. Ebben az övezetben 80 éves hagyománya van az intenzív szarvastenyésztésnek, amely célja a magas trófeaértékű példányok szaporítása.

Vajdaság Erdői Közvállalat/Korábbi felvétel

2023-tól évente 40 szarvast terveznek a palonai erdőből Szerbia hegyvidékeire telepíteni.

Kókai Roland, igazgató, Vajdaság Erdői Közvállalat: „A 2020/2021-es év folyamán a Mezőgazdasági Minisztériummal, vagyis a Szerbiai Erdészeti Igazgatósággal, az őáltaluk támogatott projekt keretein belül több mint 100 szarvast leszállítottunk Szerbiába, a Zlatar, Zlatibor, Tara, Kopaonik és Homolje hegységekbe, ott ahol a szarvasnak optimális élőhely van, de viszont szarvas nem él, tehát a szarvasok visszatelepítésén fáradozunk. Ezért vásároltunk Kárpátaljáról úgynevezett hegyi típusú szarvasokat, amelyeknek nagyobb a tüdejük, nagyobb a testtömegük, jobban megszokták a farkasok jelenlétét, így optimálisabbak lesznek ezeknek az élőhelyeknek a betelepítésére.”

szarvas
Vajdaság Erdői Közvállalat

Most

11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.
10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.