Ugrás a tartalomra
Temerin, közút
Pannon RTV

Szélvédő sávokat alakítanak ki Újvidék peremein

2018-07-11
19:13
2018-07-11
19:27
Forrás
Pannon RTV
Kabolon, Tiszakálmánfalván, Kátyon és Csenejen a közeljövőben szélvédő sávokat alakítanak ki. A fák és bokrok telepítése csökkenti a szélerózió hatását, valamint javítja a közlekedésbiztonságot.

A Városi Gazdasági Bizottság 1,1 millió dinár értékben kötött szerződést a Környezetvédelmi és Tájépítészeti Intézettel, amely felméri, hogy mekkora méretű veszély fenyegeti az adott területet, javaslatot tesz megfelelő fák és cserjék beszerzésére, és meghatározza azoknak a telepítési módját, valamint ápolását.

A szélvédő sávok jelentősen hozzájárulnak a közlekedésbiztonsághoz, mert gyengítik a szél erejét, a téli hónapokban pedig megakadályozzák a hótorlaszok kialakulását a közutakon.

Újvidék
peremváros
szélvédő sáv

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.