Ugrás a tartalomra
Temerin, közút
Pannon RTV

Szélvédő sávokat alakítanak ki Újvidék peremein

2018-07-11
19:13
2018-07-11
19:27
Forrás
Pannon RTV
Kabolon, Tiszakálmánfalván, Kátyon és Csenejen a közeljövőben szélvédő sávokat alakítanak ki. A fák és bokrok telepítése csökkenti a szélerózió hatását, valamint javítja a közlekedésbiztonságot.

A Városi Gazdasági Bizottság 1,1 millió dinár értékben kötött szerződést a Környezetvédelmi és Tájépítészeti Intézettel, amely felméri, hogy mekkora méretű veszély fenyegeti az adott területet, javaslatot tesz megfelelő fák és cserjék beszerzésére, és meghatározza azoknak a telepítési módját, valamint ápolását.

A szélvédő sávok jelentősen hozzájárulnak a közlekedésbiztonsághoz, mert gyengítik a szél erejét, a téli hónapokban pedig megakadályozzák a hótorlaszok kialakulását a közutakon.

Újvidék
peremváros
szélvédő sáv

Most

Népszerű

Gazdag programmal készülnek Zenta város ünnepére

A rendezvénysorozat már szeptember 5-én megkezdődik, és egészen 11-éig tart. A jól megszokott kulturális és hagyományápoló rendezvények mellett idén is megrendezik a Nemzetközi Hőlégballon versenyt.

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.