Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Szépül a magyarkanizsai Kistemplom

2020.01.04
13:54
2020.01.04
19:27
Forrás
Pannon RTV
Felújították a magyarkanizsai Szent Pál-templomot, vagy ahogy a helyiek ismerik a Kistemplomot. Az épület külső falainak egy részét befestették, illetve a harangokat is felújították.
Pannon RTV/Csipak Edvin

A magyarkanizsai Szent Pál-templom 1913 óta fogadja a híveket. Tóth, született Tukats Teréz a saját vagyonát feláldozva építtette meg a napjainkban Kistemplom néven emlegetett imaházat a helyiek számára. Jelenleg mintegy 1500 hívő tartozik a plébánia vonzáskörzetébe.

Koncz Julianna szerint nagyon-nagyon szép a felújított templom: „Halad a munka, volt, amikor lassabban haladt, meg egy év kimaradt a felújításból pénzhiány miatt. Én gondolom, hogy az elkövetkező években, vagyis még ebben az évben a pályázatunk sikeres lesz és tudjuk a nyáron folytatni legalább a festést. Szemmel láthatóan szépül a templomunk.”

Tavaly két fejlesztést sikerült megvalósítani. A templom külső falainak egy részét befestették, amihez az önrész mellett a magyarkanizsai önkormányzat mintegy 900 ezer dinárral járult hozzá.

A másik fejlesztésről Magó László helyi plébános beszélt részletesen: „Ez nem külső felújítás volt, hanem inkább belső, nem igazán látható, hanem hallható, mégpedig a harangoknak a felújítása. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. segítségével sikerült felújítani a harangokat, a mechanikai és az elektronikai részeket felújítani. 460 ezer forinttal támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. ezt a felújítást.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A fejlesztés eredményeként a harangok reggel öt órakor, délben és este hét órakor teljes hangzással szólalhatnak meg. A további tervek között szerepel, hogy a templom egészét befestik - tette hozzá a plébános.

Magyarkanizsa
Kistemplom
Szent Pál-templom
felújított
harangok
Tukats Teréz
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Magó László

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.