Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerbiát Zenta község képviseli az Erasmus+ projektben

2018-11-19
15:19
2018-11-19
16:02
Forrás
Pannon RTV
A programban hat ország önkormányzata vesz részt. Cél, hogy a helyi fiatalok ötleteikkel és javaslataikkal részt vegyenek megfigyelőként az önkormányzatok döntéshozatalában a bizottsági gyűléseken.

A projekt keretén belül a legtöbb ötlet az önkormányzatok közterületeinek fejlesztésére irányul. Zentán a helyi Népkert fejlesztését és újjáépítését célozták meg a fiatalok.

 Huszák Gábor, az Erasmus+ program résztvevője, Zenta: „A projekt keretén belül hat ország fiataljai és a döntéshozók vettek részt abból a célból, hogy a városban felmerülő problémákat megoldjuk és feltárjuk. Tehát minden állomáson elvittek minket azokra a területekre, amik esetleg problémásak és újítani szeretnének. Utána pedig angol nyelven folyó workshopokon keresztül ötleteltünk és adtunk olyan tanácsokat, hogy mi hogyan újítanánk fel azokat a területeket.”

Zenta
Erasmus+

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.