Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szigorítások Újvidéken

2020-07-08
15:16
2020-07-08
17:11
Forrás
Pannon RTV
Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.

Zárt térben Újvidéken legfeljebb 50 ember tartózkodhat egyszerre, valamint kötelező a maszk használata is.

Elrendelték a fontosabb épületek és intézmények fokozott fertőtlenítését, továbbá mérik a zárt térben tartózkodók testhőmérsékletét is.

Ha ilyen ütemben növekszik a betegek száma, a legmegfelelőbb epidemiológiai megoldás az lenne, ha lezárnák Újvidéket az elkövetkező két hétre - jelentette ki Miloš Vučević. Újvidék polgármestere hozzátette, mindez súlyos gazdasági következményekkel járhat: „Ezek a szigorítások az járványügyi helyzettől függően addig lesznek érvényben, míg a kormány országos szinten másként nem határoz. Ez az utolsó próbálkozásunk, hogy elkerüljük a rendkívüli helyzet bevezetését a városban. Meg szeretnénk őrizni a város gazdaságát. Fokozott figyelmet fordítunk az emberek egészségére. Megpróbáljuk csökkenteni az egészségügyi rendszerre az elmúlt napokban nehezedő nyomást.”

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet júliusi adatai alapján Újvidéken 469 aktív koronavírusos beteg van. Tegnap 55 embernél igazolták a fertőzést. A betegek 89,7 százaléka tünetmentes, vagy enyhe tünetei vannak.

Újvidék
koronavírus
Miloš Vučević
szigorítás
korlátozás

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.