Ugrás a tartalomra

Szilveszter Péterváradon - jó is volt, meg nem is

2024.01.01
12:41
2024.01.01
16:18
Forrás
Pannon RTV
Az újév első pillanataiban nem taps és ujjongás hallatszódott, hanem füttyszó.

Rengeteg ember, három színpad, sok jó együttes és DJ, azonban a fergeteges és hagyományos tűzijáték Péterváradon elmaradt, és a bejelentett lézerfényjáték sem nyerte el sokak tetszését. A várban összegyűlt szilveszterezők füttyszóval kísérték ki az óesztendőt.

A koncertek már 20 óra után elkezdődtek. Először az ABBA Ring állt színpadra, majd egymás után szerbiai és regionális együttesek szórakoztatták a szilveszterezőket. Az emberek pedig egyre csak érkeztek a Péterváradi várba.

Egyre forrósodott a hangulat Péterváradon szilveszter estéjén. Az emberek sokasága hömpölygött, özönlött fel a színpadok felé, amelyből három volt a várban. Fellépett a Buč Kesidi, az Elemental, a Partibrejkers és sok DJ is. Az emberek iszogattak, táncoltak és jól szórakoztak.

Sokan családostul érkeztek Újvidékre a környező városokból, hogy pár napot közösen töltsenek el a tartomány székvárosában. „Tetszik, szeretem a városkát, tetszik Újvidék és eljöttem Belgrádból a családommal.”

De nemcsak Szerbia más városaiból volt sok óévbúcsúztató, hanem külföldről is. Egy csapat fiatal Törökországból érkezett Újvidékre, itt várták be a 2024-es esztendőt. „Nagyon tetszik, csodálatos hely és imádunk mindent.”

Sokan Mikulás sapkában, különböző színben villogó ördög szarvakkal a fejükön buliztak. „Eljöttünk szilveszterezni Zágrábból, mint egy kirándulásra és gyönyörű nekünk itt, gyönyörű, csodálatos.”

Ahogy közeledett az éjfél, a koncertekről egyre többen az órához lépcsőztek fel. Azonban az éjfélkor ígért pazar lézer fényjáték nem bizonyult megfelelő helyettesítéseként a hagyományos tűzijátéknak és nem váltotta ki a szilveszterezők tetszését.

A várból nem taps és ujjongás hallatszódott az újév első pillanataiban hanem füttyszó.

szilveszter
Pétervárad
újévvárás
Újvidék

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.