Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szituációk, szimulálás, kommunikáció, problémamegoldás - Önismereti foglalkozás Szabadkán

2021.10.23
13:40
2021.10.23
17:02
Forrás
Pannon RTV
Önismereti foglakozást szerveztek általános iskolás diákok számára Szabadkán. A műhelymunka az önismeret és a digitális biztonság témáját dolgozta fel játékos módon.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szervezők a valós életben megtörténő szituációk és problémák szimulálásával fejlesztették a gyerekek kommunikációját és problémamegoldó képességét.

Érdeklődéssel figyelték az alsó tagozatos diákok a játékokat. A gyerekek folyamatosan kérdésekkel és véleményekkel bombázták az előadót, mivel számukra is egyre aktuálisabb a digitális világ témája.

Crnjanković Péter, résztvevő: „Az tetszik a legjobban, amikor a bácsi engedi, hogy a gyerekek elmondják a véleményüket és a legjobb játék az volt, amikor adtuk át az állatokat. Voltak mókusok, kígyók és sok más.”

A játékos előadásokat Tojzán Ákos tartotta. Elmondta, a foglalkozás fő célja a kommunikációs készségek fejlesztése mellett, hogy a gyerekeket felvilágosítsák az internet veszélyeiről.

„A játékokkal szimulált helyzeteken keresztül tanulási helyzetet próbáltunk teremteni, annak érdekében, hogy a kommunikációjukon és az együttműködésükön dolgozzunk. A későbbi játékokkal pedig olyan típusú kommunikációt szeretnénk modellezni, ami az internetes kommunikációra jellemző inkább.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A járványhelyzet ideje alatt a gyerekek többet vannak internetközelben. Ez vegyes hatásokat hozott magával.

Lulić Márki Anna, a Civitas Nova Egyesület képviselője fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtanulják kezelni az online teret, megelőzve minden abból eredő problémát.

„Az életünk egy nagy része átkerült az online világba. A hibrid és távoktatás miatt a gyerekek már elég fiatal korban felcsatlakoznak az internetre és ennek a sok pozitív hatása mellett, különböző veszélyeket is rejt a cyber világ. Ez a workshop inkább arra az oldalra fókuszál, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a veszélyekre.”

A műhelymunka november 6-án folytatódik a felsős tagozatosokkal. A foglalkozást a Szabadidő Szervezők Egyesülete valósította meg.

Önismereti foglakozás
szabdaka
Újváros Helyi közösség
önismeret
digitális biztonság
problémamegoldó képesség
kommunikáció
szituáció
szimulálás
Tojzán Ákos
Lulić Márki Anna
képviselő
Civitas Nova Egyesület

Most

20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.