Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szituációk, szimulálás, kommunikáció, problémamegoldás - Önismereti foglalkozás Szabadkán

2021.10.23
13:40
2021.10.23
17:02
Forrás
Pannon RTV
Önismereti foglakozást szerveztek általános iskolás diákok számára Szabadkán. A műhelymunka az önismeret és a digitális biztonság témáját dolgozta fel játékos módon.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szervezők a valós életben megtörténő szituációk és problémák szimulálásával fejlesztették a gyerekek kommunikációját és problémamegoldó képességét.

Érdeklődéssel figyelték az alsó tagozatos diákok a játékokat. A gyerekek folyamatosan kérdésekkel és véleményekkel bombázták az előadót, mivel számukra is egyre aktuálisabb a digitális világ témája.

Crnjanković Péter, résztvevő: „Az tetszik a legjobban, amikor a bácsi engedi, hogy a gyerekek elmondják a véleményüket és a legjobb játék az volt, amikor adtuk át az állatokat. Voltak mókusok, kígyók és sok más.”

A játékos előadásokat Tojzán Ákos tartotta. Elmondta, a foglalkozás fő célja a kommunikációs készségek fejlesztése mellett, hogy a gyerekeket felvilágosítsák az internet veszélyeiről.

„A játékokkal szimulált helyzeteken keresztül tanulási helyzetet próbáltunk teremteni, annak érdekében, hogy a kommunikációjukon és az együttműködésükön dolgozzunk. A későbbi játékokkal pedig olyan típusú kommunikációt szeretnénk modellezni, ami az internetes kommunikációra jellemző inkább.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A járványhelyzet ideje alatt a gyerekek többet vannak internetközelben. Ez vegyes hatásokat hozott magával.

Lulić Márki Anna, a Civitas Nova Egyesület képviselője fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtanulják kezelni az online teret, megelőzve minden abból eredő problémát.

„Az életünk egy nagy része átkerült az online világba. A hibrid és távoktatás miatt a gyerekek már elég fiatal korban felcsatlakoznak az internetre és ennek a sok pozitív hatása mellett, különböző veszélyeket is rejt a cyber világ. Ez a workshop inkább arra az oldalra fókuszál, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a veszélyekre.”

A műhelymunka november 6-án folytatódik a felsős tagozatosokkal. A foglalkozást a Szabadidő Szervezők Egyesülete valósította meg.

Önismereti foglakozás
szabdaka
Újváros Helyi közösség
önismeret
digitális biztonság
problémamegoldó képesség
kommunikáció
szituáció
szimulálás
Tojzán Ákos
Lulić Márki Anna
képviselő
Civitas Nova Egyesület

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű