Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Támogatás Zenta község mezőgazdasági termelőinek

2021.12.15
15:26
2021.12.15
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az önkormányzat vissza nem térítendő eszközöket ítélt oda a bejegyzett termelőknek.

Öt mezőgazdasági szakterületen támogatja Zenta önkormányzata a mezőgazdasági termelőket. A gazdák számára ez elismerés, elmondásuk szerint örülnek, hogy az önkormányzat számára fontos a munkájuk. Lálity Zsolt minden évben megpályázza a támogatást. Az őstermelő szerint minden segítség jól jön nekik. „A mi családi vállalkozásunk, mi is őstermelők vagyunk, ezért évről-évre megpályázzuk a piaci asztalok éves bérbevételének résztámogatását.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az állattenyésztők, a növénytermesztők, a méhészek és az őstermelők nyújthatták be kérelmeiket a pályázatra. A keretösszeg 5 millió dinár volt. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A pályázók zömét sikerült kielégíteni. Egy pályázati vonalon volt túljelentkezés, míg volt egy, ahol kevesen jelentkeztek, valószínűleg ezt a jövő évben korrigálnunk kell.”

A szerződések megkötését követően a nyertes pályázóknak azonnal átutalják az elnyert pénzt - tette hozzá a polgármester.

Zenta
termelő
mezőgazdasági termelő
támogatás
Czegledi Rudolf

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.