Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tavalyi árakon horgászhatunk idén is

2021.03.20
12:20
2021.03.20
16:14
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a horgászengedélyek kiváltása Vajdaságban. Az árak változatlanok a tavalyihoz képest, amit némiképp nehezményeznek a horgászok, hisz tavaly a kijárási tilalom miatt nem tudták teljes mértékben kihasználni kiváltott engedélyeiket.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A horgászok árkedvezményben bizakodtak, de a tavalyi árakon horgászhatnak idén is.

Az adai Tisza Sporthorgász Egyesület közel 75 éves múltra tekint vissza. A valamikor több mint 1300 tagot számláló egyesület létszáma megfogyatkozott, tavaly mintegy 150 tagot számlált csupán. Tagjai között jelenleg világ- és országos bajnokok is vannak. A koronavírus járvány ellenére bíznak abban, hogy idén már megszervezhetőek lesznek a versenyeik.

Adankó Iván, elnök, Tisza Sporthorgász Egyesület, Ada: „Kezdjük a kicsiknél. Gyerekeknél van a Jó Pajtás Liga, 6 egyesületnek vannak ott versenyzői, 5 hónapon keresztül, elkezdjük májusban, és akkor úgy megy végig, hogy azok a gyerekeknek vannak. Van másik csoport, akik külön mennek, ez pedig a Községi Liga.”

A horgászengedélyek kiváltása februárban kezdődött. Az idei díjszabás szerint a felnőtteknek 7000 dinárt kell fizetniük - a Vajdaság Vizei Közvállalat díjszabása alapján, bővebb információ a honlapjukon érhető el.

Adankó Iván, elnök, Tisza Sporthorgász Egyesület, Ada: „Kicsikét piszkálja is az embereket, mert az engedélynek, ami eddig volt, kb. 40 százalékát nem tudták kihasználni, mert amikor volt a vírus, akkor nem lehetett kimenni. Tehát most morogtak egy kicsit, hogy lehettek volna annyira elnézőek, hogy adhatták volna 20-30 százalékkal olcsóbban ezeket az engedélyeket. Minden maradt úgy, ahogy a tavalyi volt.”

Az egyesületi tagsági díj évi 600 dinár. Munkájukat nagyban támogatja Ada község önkormányzata, ami elengedhetetlen a fennmaradásához - nyilatkozta a Pannon RTV kérdésére az adai sporthorgászok elnöke.

Ada
horgász
horgászengedély
Adankó Iván
elnök
Tisza Sporthorgász Egyesület

Most

17:17

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 16:48

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 17:27

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű