Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tavalyi árakon horgászhatunk idén is

2021.03.20
12:20
2021.03.20
16:14
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a horgászengedélyek kiváltása Vajdaságban. Az árak változatlanok a tavalyihoz képest, amit némiképp nehezményeznek a horgászok, hisz tavaly a kijárási tilalom miatt nem tudták teljes mértékben kihasználni kiváltott engedélyeiket.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A horgászok árkedvezményben bizakodtak, de a tavalyi árakon horgászhatnak idén is.

Az adai Tisza Sporthorgász Egyesület közel 75 éves múltra tekint vissza. A valamikor több mint 1300 tagot számláló egyesület létszáma megfogyatkozott, tavaly mintegy 150 tagot számlált csupán. Tagjai között jelenleg világ- és országos bajnokok is vannak. A koronavírus járvány ellenére bíznak abban, hogy idén már megszervezhetőek lesznek a versenyeik.

Adankó Iván, elnök, Tisza Sporthorgász Egyesület, Ada: „Kezdjük a kicsiknél. Gyerekeknél van a Jó Pajtás Liga, 6 egyesületnek vannak ott versenyzői, 5 hónapon keresztül, elkezdjük májusban, és akkor úgy megy végig, hogy azok a gyerekeknek vannak. Van másik csoport, akik külön mennek, ez pedig a Községi Liga.”

A horgászengedélyek kiváltása februárban kezdődött. Az idei díjszabás szerint a felnőtteknek 7000 dinárt kell fizetniük - a Vajdaság Vizei Közvállalat díjszabása alapján, bővebb információ a honlapjukon érhető el.

Adankó Iván, elnök, Tisza Sporthorgász Egyesület, Ada: „Kicsikét piszkálja is az embereket, mert az engedélynek, ami eddig volt, kb. 40 százalékát nem tudták kihasználni, mert amikor volt a vírus, akkor nem lehetett kimenni. Tehát most morogtak egy kicsit, hogy lehettek volna annyira elnézőek, hogy adhatták volna 20-30 százalékkal olcsóbban ezeket az engedélyeket. Minden maradt úgy, ahogy a tavalyi volt.”

Az egyesületi tagsági díj évi 600 dinár. Munkájukat nagyban támogatja Ada község önkormányzata, ami elengedhetetlen a fennmaradásához - nyilatkozta a Pannon RTV kérdésére az adai sporthorgászok elnöke.

Ada
horgász
horgászengedély
Adankó Iván
elnök
Tisza Sporthorgász Egyesület

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.