Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A temerini magyarság összetartó közösség

2022.10.27
16:10
2022.10.27
18:40
Forrás
Pannon RTV
Egész évben kiváló feltételekkel várja a művészeket és a műkedvelőket Temerinben a felújított Tájház és Alkotóház a beruházásoknak köszönhetően. A helyszín a kulturális turizmus szempontjából is lehetőségeket tartogat.

A 42 éve működő Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor tevékenysége fontos szerepet tölt be a helyi magyarság szempontjából. A Tájház, valamint az Alkotóház nemcsak turisztikai látványosság, hanem teret ad a művészet és kultúra kibontakozására. A beruházások több forrásból valósultak meg. Az Alkotóház épületén a végső munkálatok az MNT közbenjárásának köszönhetően fejeződtek be.

Ádám István, a TAKT elnöke, a Tájház gondnoka: „Az MNT jóvoltából készült el az épület külső szigetelése, a galéria belső szigetelése, a fűtés egy része, a mezsgyén egy kőfal és a három kabinos mosdó.”

A temerini magyarság a község lakosságának több mint 30 százalékát teszi ki.

Sziveri Béla, a VMSZ temerini községi szervezetének elnöke: „A magyarok nagyon összetartóak Temerinben, a temerini magyarsággal sose volt gond, mindig kiálltak a jogaikért, érdekeiért. Ez látszik a különböző rendezvényeken, akár a színházban, akár a Tájházban, vagy bárhol. Ha van bemutató, akkor tömegesen jönnek.”

A Tájház megtekintése után lakossági fórumot tartottak az MNT választásokkal kapcsolatban, bemutatkoztak a Magyar Összefogás lista temerini jelöltei is. Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású európai parlamenti képviselője és Pásztor István, a VMSZ elnöke beszélt a temerinieknek a választás tétjéről, valamint az MNT fontosságáról.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Arról kell beszélni, hogy milyen idő vár ránk, milyen feladatok várnak ránk, és arról kell beszélni, arról kell meggyőzni az embereket, hogy képesek vagyunk ezekkel a feladatokkal megbirkózni, hogy megvan hozzá a rátermettségünk, az elkötelezettségünk, a felkészültségünk és megvan hozzá az eszközrendszerünk is. Még akkor is, ha nagyon nehéz időket élünk, és még nehezebb hetek hónapok, amik előttünk állnak.”

Az elkövetkezendő időszak az összezárás időszaka lesz, a már felépítettből a maximumot kell kihozni és megvalósítani, várva a pillanatot, amikor újra olyan lesz a helyzet, hogy tovább lehessen építkezni - mondta Pásztor István.

Temerin
magyarság
Magyar Összefogás
temerini tájház
TAKT
TAKT alkotóműhely
TAKT egyesület
Ádám István
Sziveri Béla
Deli Andor
Pásztor István
nemzeti tanácsi választások

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű