Ugrás a tartalomra

Több mint 500 adag meleg étel a rászorulóknak Topolyán

2023.12.01
12:16
2023.12.01
16:40
Forrás
Pannon RTV
Topolya önkormányzata több mint hétmillió dinárral támogatja a Népkonyha működését. A községben több mint 500-an igénylik a napi meleg ételt. Az önkormányzat egyéb módon is segíti a téli időszakban a rászorulókat.

A Népkonyha sokat segít a rászorulók mindennapjain a téli időszakban.

Merc Angéla, Topolya: „Ez a konyha egy nagyon jó dolog, minden nap megvan a kenyerünk, a főtt ételünk, szoktunk kapni csomagot is, gyümölcsöt is, és ez nagyon nagy segítség azoknak a családoknak, ahol szűkösebben élnek.”

A Népkonyhát a topolyai Vöröskereszt működteti, nyolcféle ételt készítenek a rászorulóknak. A szerbiai Vöröskereszt tíz alapélelmiszerén túl az önkormányzati támogatásnak köszönve tudják tartalmasabbá tenni az ebédeket. Jelenleg 520-an igénylik ezt a segítséget.

Budimir Marić, titkár, Vöröskereszt, Topolya: „A helyi önkormányzattal 600 adag étel elkészítésére írtunk alá szerződést, amennyien most nincsenek, de az előző évek tapasztalata az, hogy december, január hónapban megnövekszik a felhasználók száma, tehát a többéves átlagra számítunk, mintegy 560 ételadagra.”

Topolyán 2 helyszínen osztják a meleg ételt, a Vásártéren és az Új otthonban, valamint a község többi településén is 6 hónapon keresztül, novembertől májusig.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Erre a célra az idei évben több mint hétmillió dinárt irányoztunk elő a községi költségvetésből. Az ételnek a szétosztását, az elosztását gyakorlatilag a Vöröskereszten keresztül oldjuk meg, tehát a Vöröskereszttel van szerződésünk ebből a célból, és 17 településen osztjuk szét a meleg ételt heti 5 napon. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos és nagyon hasznos támogatása az önkormányzatnak minden rászoruló részére.”

A topolyai önkormányzat a tűzifa beszerzésében és egyszeri juttatással, valamint más módokon is támogatja a rászorulókat, akik bátran fordulhatnak az önkormányzathoz - tette hozzá a topolyai polgármester.

Topolya
népkonyha
Vöröskereszt
vásártér

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.