Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tóth Péter

Topolya legjobbjai

2020.08.26
16:11
2020.08.26
17:51
Forrás
Pannon RTV
52 Vuk-diplomást köszöntött ma Szatmári Adrián, Topolya község új polgármestere. A járványügyi előírásoknak megfelelő ünnepi fogadást a helyi önkormányzat épületében tartották.
Pannon RTV/Tóth Péter

A kimagasló eredménnyel végzett diákokat a járványügyi előírásoknak megfelelő módon fogadták. Topolya községben idén 42 általános iskolás, valamint 10 középiskolás érdemelte ki tanulmányi eredményeivel a Vuk-diplomát.

Bruker Denis, Vuk-díjas diák: „Volt egy pár tantárgy, ami nehéz volt, de az online oktatás besegített kicsit, hogy minden jól sikerüljön, ötös legyen.”

Pannon RTV/Tóth Péter

Szatmári Adrián polgármester beszédében arra biztatta a diákokat, hogy a jelenlegi nehéz helyzet ellenére se veszítsék el önbizalmukat. A küszöbön álló tanévkezdés kapcsán elmondta, elkezdték a tanítás megszervezését közösen, a község iskoláival.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Segítenünk kell a fiataljainkat, hogy megtudják valósítani a céljaikat, az álmaikat. Szeptember elsején kezdődik az iskola, a héten gyűlést tartottunk az iskolaigazgatókkal. Elmondhatjuk azt, hogy az iskolák felkészültek a diákok fogadására. Az önkormányzat pedig anyagilag támogatni fogja őket és biztosítja a szükséges eszközöket.”

Pannon RTV/Tóth Péter

A polgármester elmondta, az iskolák a tanévkezdés kapcsán is számíthatnak az önkormányzat támogatására, egyebek mellett a lázmérők, a maszkok, illetve a fertőtlenítőszerek beszerzésében.

Vuk-diploma
Topolya
tanuló
diák
polgármester
község
kimagasló
eredmény

Most

14:36, Frissítve: 16:41

High-Tech Suli Óbecsén

Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.