Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Tóthfalu és Orom sikeres évet tudhat maga mögött

2019-01-11
13:04
2019-01-11
17:38
Forrás
Pannon RTV
Sikeres 2018-as évet zárt a Magyarkanizsa községhez tartozó Tóthfalu és Orom - vélik a települések tanácselnökei.

Mind a két falu aszfaltozott utcákkal bővült, több épület is felújításra került, valamint számos program valósult meg a két faluban - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Leaszfaltozott utcák, kiépített parkoló, felújított óvoda. Egyebek mellett ezeket is sikerült megvalósítani 2018-ban Oromon. Emellett több mint 30 különböző programot szerveztek az elmúlt évben a településen.

Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „Azokat a terveket, amiket elképzeltünk, meg tudtuk valósítani, sőt azon felül is voltak eredményeink. Adatokban, tevékenységekben kifejezve mintegy 1400 méter utcát sikerült aszfaltoznunk, ezen felül egy parkolót építettünk a temetőnél, valamint az óvodánál egy aszfaltozott játszóteret. Az utainkat is sikerült kikövezni, a Kis utat mintegy 490 méteren, valamint Völgyesen a Pósa-sort 1300 méteren tudtuk megjavítani.”

Tóthfalu is hasonló beruházásokat teljesített 2018-ban, ugyanis két utcát is sikerült leaszfaltozni, valamint a helyi közösség épületének külső homlokzatát is felújították. A 2019-es évre viszont komoly tervekkel készülnek, hiszen idén 110 éves jubileumát ünnepli a falu.

Bata Ferenc, tanácselnök, Tóthfalu HK: „Tulajdonképpen ennek keretében minden rendezvényünket e köré az évforduló köré szerveztünk, ez azt jelenti, hogy egész pontosan 30 olyan rendezvényt szerveztünk, ami a helyi közösségé, az egyházközségé, a civil szervezeteké, az oktatási intézményeké, úgy az óvodáé, iskoláé, és ez egész évben folyamatosan fog bonyolódni.”

Bata Ferenc hozzátette, hogy idén is szeretnék folytatni az utcák aszfaltozását Tóthfaluban.

Tóthfalu
Orom
Lékó Róbert
Bata Ferenc
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.