Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Turisztikai és infrastruktúra-fejlesztési kérdésekről döntöttek Magyarkanizsán

2022.03.24
13:39
2022.03.24
19:35
Forrás
Pannon RTV
Zömében a Magyarkanizsa községbeli intézmények 2021. évi munkajelentései szerepeltek a községi képviselő-testület ülésének napirendjén. Emellett két községbeli utat összekötő részletes szabályozási terv kidolgozásáról is döntöttek a képviselők.

A Magyarkanizsa községbeli intézmények jól teljesítettek az elmúlt évben az illetékesek szerint. A községi Vöröskereszt 100 önkéntessel dolgozott. A Szociális Védelmi Központ pedig 1951 eseten dolgozott, ebből 1749 esetet sikerült megoldani.

Ervin Beharović, képviselő, Szerb Haladó Párt: „Elmondhatjuk, hogy ezek az intézmények nagyon fontosak önkormányzatunk számára, hiszen bár egy kis önkormányzat vagyunk, minden egyes intézményünkről gondoskodunk, és számunkra minden rendezvény fontos. Ki kell emelnem azt is, hogy a járvány idején el voltak látva védőoltással és megfelelő orvosi felszereléssel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Elfogadtak egy határozatot is, amely egy önkormányzati és egy köztársasági besorolású út összekötő részének részletes szabályozási tervének kidolgozására irányul.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „Ez nagy jelentőségű két helyi közösségünk, Kispiac és Orom leendő összekötése szempontjából, ugyanis nagyban lerövidítené a távolságot a két település között. Ez pedig egyaránt hasznos a mezőgazdasági termelők, az ott lakók, illetve a jövőbeli gazdasági fejlesztések szempontjából is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, ami egy ingatlan megvásárlását irányozza elő, idegenforgalmi céllal. Ez az ingatlan a magyarkanizsai wellness- és üdülőközpont részét képezné.

Magyarkanizsa
Községi Képviselő-testület
Pletikoszity Tibor

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.