Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Turisztikai és infrastruktúra-fejlesztési kérdésekről döntöttek Magyarkanizsán

2022.03.24
13:39
2022.03.24
19:35
Forrás
Pannon RTV
Zömében a Magyarkanizsa községbeli intézmények 2021. évi munkajelentései szerepeltek a községi képviselő-testület ülésének napirendjén. Emellett két községbeli utat összekötő részletes szabályozási terv kidolgozásáról is döntöttek a képviselők.

A Magyarkanizsa községbeli intézmények jól teljesítettek az elmúlt évben az illetékesek szerint. A községi Vöröskereszt 100 önkéntessel dolgozott. A Szociális Védelmi Központ pedig 1951 eseten dolgozott, ebből 1749 esetet sikerült megoldani.

Ervin Beharović, képviselő, Szerb Haladó Párt: „Elmondhatjuk, hogy ezek az intézmények nagyon fontosak önkormányzatunk számára, hiszen bár egy kis önkormányzat vagyunk, minden egyes intézményünkről gondoskodunk, és számunkra minden rendezvény fontos. Ki kell emelnem azt is, hogy a járvány idején el voltak látva védőoltással és megfelelő orvosi felszereléssel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Elfogadtak egy határozatot is, amely egy önkormányzati és egy köztársasági besorolású út összekötő részének részletes szabályozási tervének kidolgozására irányul.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „Ez nagy jelentőségű két helyi közösségünk, Kispiac és Orom leendő összekötése szempontjából, ugyanis nagyban lerövidítené a távolságot a két település között. Ez pedig egyaránt hasznos a mezőgazdasági termelők, az ott lakók, illetve a jövőbeli gazdasági fejlesztések szempontjából is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, ami egy ingatlan megvásárlását irányozza elő, idegenforgalmi céllal. Ez az ingatlan a magyarkanizsai wellness- és üdülőközpont részét képezné.

Magyarkanizsa
Községi Képviselő-testület
Pletikoszity Tibor

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:25

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Népszerű

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.