Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új tornatermi felszerelés a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolának

2020-10-27
11:31
2020-10-27
15:50
Forrás
Pannon RTV
A fejlesztés 180 ezer dinárból valósult meg. 170 ezer dinárt a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság pályázatán nyert az intézmény, 10 ezer dinár pedig önrész volt.

Igazi kiskatonaként küzdik át magukat az iskola harmadikos diákjai az új tornatermi felszerelésekből készült akadálypályán. A tanítók igyekeznek kreatív módon kihasználni az új eszközöket.

Budai Kovács Andrea, osztálytanító, Petőfi Sándor Á.I., Zenta: „Általában ilyen nagy mozgású gyakorlatokhoz használjuk, a finom motorika fejlesztés is beletartozik, és ezáltal fejlesztjük őket, hogy minél ügyesebbek legyenek.”

Az iskola ebben a tanévben négy pályázaton szerepelt sikeresen, amelyből kettő valósult meg a járványügyi helyzet miatt.

Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Á.I., Zenta: „Az egyik a Magyar Nemzeti Tanács által támogatott, amelyen kettő számítógépet tudtunk venni. A másik, ez a nagyobb, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság jóvoltából valósult meg, ahonnan is 170 ezer támogatást kaptunk, és így tudtuk megvásárolni ezeket a sportfelszereléseket.”

 Az igazgató elmondta, szükség volt már az új eszközökre, hiszen a régiek már több mint 50 évesek voltak. A támogatásból padokat, gerendát, svédszekrényeket, labdákat, bakot, mászókötelet és a gyakorlatokhoz használt farudakat vásároltak.

Zenta
Petőfi Sándor Általános Iskola
tornatermi
felszerelés
projekt
fejlesztés

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.