Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Új üzemet nyit tavaszra a Continental Újvidéken

2021.01.13
11:50
2021.01.13
11:59
Forrás
Magyar Szó
Elektronikai felszerelést gyártanak majd, amelyeket később gépkocsikba szerelnek be.

A beruházás tervezett értéke 140 millió euró. Legalább 500 munkahelyet létesítenek így - jelentették be a németországi vállalat illetékesei, miután találkoztak Igor Mirović tartományi kormányelnökkel. A Continental Autóipari Cégcsoportot 1871-ben hozták létre Németországban, a gépkocsiipar területén vezető szerepet tölt be a világon. A vállalatnak Újvidéken már van üzeme, ott fejlesztéssel és kutatással foglalkoznak.
 

Continental
Újvidék
üzem
elektronikai
felszerelés
gyártás
autó
alkatrész
gépkocsi

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.