Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újabb pályázatok a Zenta községbeli gazdáknak

2020.10.30
17:35
2020.10.30
17:49
Forrás
Pannon RTV
Ma délelőtt megtartotta negyedik rendes ülését a zentai Községi Képviselő-testület. A tagok 25 napirendi pontról döntöttek.

Egyebek mellett a helyi intézmények, vállalatok és szervezetek 2019-es évi beszámolóiról, a tavalyi és az idei első félévi költségvetésről, a mezőgazdasági pályázatokról, valamint az új válságstábról is szó esett.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jelenlévő 27 képviselő egyhangúlag elfogadta a 2019-es évi költségvetésről szóló beszámolót. Ennek megvitatása a rendkívüli helyzet miatt váratott magára. Emellett vitáztak arról is, hogy 2020 első felében mennyi valósult meg a tervezett költségvetésből.

Pék Zoltán, önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „Sajnos idén ez a covid-helyzet elég jól összekuszálta a gazdaságot, ahogy az országban, Európában, a térségben, úgy a mi városunkban is. A tervezett költségvetés nem olyan ütemben valósult meg, amit szerettünk volna. Ezt tényként kellett elfogadni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ülésen döntöttek az újabb mezőgazdasági pályázatok kiírásáról is. Az idei évben az önkormányzat 5 millió dinárral támogatja a községbeli gazdákat.

Stojkov Igor, titkár, KKT, Zenta: „Itt 5 vonal lesz. Az első a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges anyagnak a megtérítése a kisgazdák számára, a második jószágvásárlás, a harmadik vonal a méhészek megsegítésére van előlátva, a negyedik a mezőgazdasági biztosítások törlesztésére, az ötödik vonal pedig az őstermelők megsegítésére lát elő eszközöket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A képviselők megválasztották az új válságstábot is, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a járványhelyzet idején. Utolsó napirendi pontként kinevezték a zentai Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat új igazgatóját Slavnić Ákos személyében. A posztot eddig Bodó József töltötte be, aki nyugdíjba vonulása miatt adta át a közvállalat vezetését.

Zenta
pályázat
Pék Zoltán
Stojkov Igor
Községi Képviselő-testület

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.