Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újabb pályázatok a Zenta községbeli gazdáknak

2020-10-30
17:35
2020-10-30
17:49
Forrás
Pannon RTV
Ma délelőtt megtartotta negyedik rendes ülését a zentai Községi Képviselő-testület. A tagok 25 napirendi pontról döntöttek.

Egyebek mellett a helyi intézmények, vállalatok és szervezetek 2019-es évi beszámolóiról, a tavalyi és az idei első félévi költségvetésről, a mezőgazdasági pályázatokról, valamint az új válságstábról is szó esett.

A jelenlévő 27 képviselő egyhangúlag elfogadta a 2019-es évi költségvetésről szóló beszámolót. Ennek megvitatása a rendkívüli helyzet miatt váratott magára. Emellett vitáztak arról is, hogy 2020 első felében mennyi valósult meg a tervezett költségvetésből.

Pék Zoltán, önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „Sajnos idén ez a covid-helyzet elég jól összekuszálta a gazdaságot, ahogy az országban, Európában, a térségben, úgy a mi városunkban is. A tervezett költségvetés nem olyan ütemben valósult meg, amit szerettünk volna. Ezt tényként kellett elfogadni.”

Az ülésen döntöttek az újabb mezőgazdasági pályázatok kiírásáról is. Az idei évben az önkormányzat 5 millió dinárral támogatja a községbeli gazdákat.

Stojkov Igor, titkár, KKT, Zenta: „Itt 5 vonal lesz. Az első a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges anyagnak a megtérítése a kisgazdák számára, a második jószágvásárlás, a harmadik vonal a méhészek megsegítésére van előlátva, a negyedik a mezőgazdasági biztosítások törlesztésére, az ötödik vonal pedig az őstermelők megsegítésére lát elő eszközöket.”

A képviselők megválasztották az új válságstábot is, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a járványhelyzet idején. Utolsó napirendi pontként kinevezték a zentai Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat új igazgatóját Slavnić Ákos személyében. A posztot eddig Bodó József töltötte be, aki nyugdíjba vonulása miatt adta át a közvállalat vezetését.

Zenta
pályázat
Pék Zoltán
Stojkov Igor
Községi Képviselő-testület

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.