Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

2019-01-31
14:32
2019-01-31
18:56
Forrás
Pannon RTV
17 napirendi pontról tárgyaltak a képviselők, zömével a községi intézmények évi munkaprogramjáról esett szó. Az ülésen egyes földterületek után fizetendő adó kérdése is felmerült.

Az ülésen Tandari Zoltán ellenzéki képviselő az egyes földterületek után fizetendő adóval kapcsolatban tett fel kérdést. Az urbanisztikai terv alapján egyes területek, amelyeket mezőgazdasági területként használtak, építkezési zónának számítanak, ami után több adót kell fizetni. Ez megközelítőleg 200 Magyarkanizsa községbeli személyt érinthet. Szarapka Ede, Magyarkanizsa Község Képviselő-testületének alelnöke azt mondta, hogy megpróbálnak mindenki számára megfelelő megállapodásra jutni az illetékesekkel. A KKT alelnöke kifejtette: „A minisztériumi törvényi változások következtében egy sajnálatos dolog történt, ugyanis azokban a településekben, ahol az urbanisztikai terv alapján építkezési zónák alakultak ki, itt hatalmas különbség valósult meg a vagyonadóban.”

A KKT ülésén az intézmények képviselői ismertették a 2019-es programterveket. Miloš Kravić, a Községi Képviselő-testület elnöke aláhúzta: „A Községi Képviselő-testület mai ülésen szó volt a tervek és programok megvalósításáról a községünk területén levő intézményekben. Mindenekelőtt a Szociális Központról, a Szociális Védelmi Szolgáltató Központról, a Magyarkanizsai Egészségházról és az Információs Központról volt szó.”

A munkaprogramból kiderült, hogy a helyi Regionális-Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ egy tudományos parkot szeretne létrehozni az iskoláskorú gyerekek számára. Továbbá a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat az idei évben tervezi a Népkert rekonstrukcióját, valamint az is újdonság náluk, hogy az idei évtől magánszemélyek és cégek részére is vállalnak munkát.

Magyarkanizsa
Községi Képviselő-testület

Most

13:58, Frissítve: 14:23

Változékony, szeles idő lesz

Kedden a szokásosnál alacsonyabb hőmérséklet vár ránk. Szerdától némi felmelegedés lehet. Szerbia egyes részein sárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.