Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ülésezik Szabadka Város Képviselő-testülete

2019-07-11
07:49
2020-02-10
19:08
Forrás
Pannon RTV
A huszonnegyedik ülés napirendi pontjai között szerepel a díszpolgári cím adományozásának érvénytelenítése is.

A szabadkai VKT a június 18-án megtartott ülésén egyhangúlag döntött úgy, hogy kiemelkedő és időtálló életművéért poszthumusz díszpolgári címet adományoz Danilo Kiš írónak. Az író özvegye, Mirjana Miočinović azonban nyílt levélben kérte a döntés érvénytelenítését. Ennek a kérésnek tesznek ma eleget az ülésen.

Emellett rendeletet hoznak egyebek között Sztantics György atléta emlékművének felállításáról, határozat születik a város mezőgazdasági földterületeinek védelméről, használatáról, valamint határoznak Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének eddigi igazgatóbizottsági tagjának felmentéséről, és az új személy kinevezéséről.

képviselő-testület
ülés
Danilo Kiš
Sztantics György
Szabadka

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.