Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Utcakiállítás és képregény I. Ferenc Józsefről Zentán

2021.09.14
11:04
2021.09.14
16:47
Forrás
Pannon RTV
A képregényt ifj. Benes László, zentai születésű grafikus készítette el.

A városnaphoz kapcsolódóan Zentai Község Idegenforgalmi Szervezete két projekttel készült. Az egyik a már tradicionális utcakiállítás, amely idén a város három jelentős szülötte köré kapcsolódik: dr. Szeli István, Tőke István, illetve Nestor Slavnić köré.

Valamint elkészült egy képregény is, amely I. Ferenc József látogatását idézi fel Zentán. A képregényt ifj. Benes László, zentai születésű grafikus készítette el.

Pannon RTV

Benes László, grafikus: "Az akkori Zentának egészen másmilyen városháza volt, itt ahol most állunk, egészen más környezet volt. Itt szállt meg ebben a szemben lévő hotelban Ferenc József, és az is másként nézett ki, tehát ehhez mind korhű dokumentumokat kellett beszerezni, és utánanézni az akkori divatnak, és hogy hű legyen maga a történet, és maga a grafikai ábrázolás is, ez volt a legfontosabb."

utcakiállítás
Zenta
képregény
Benes László

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.