Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Útfelújításokat terveznek Óbecse községben

2021.01.19
11:05
2021.01.19
16:41
Forrás
Pannon RTV
A költségvetési prioritásokról szóló szavazáson Óbecse község polgárai az egyik legnagyobb gondként a kiaszfaltozatlan utcákat jelölték meg.

Péterrévén több utca lakói is évek óta arra várnak, hogy esős időben ne sárban kelljen közlekedniük. Az önkormányzat vezetői azt ígérik: négy éven belül minden utcára aszfalt kerül.

Mindössze 160 méter hosszú Péterrévén a Jókai Mór utca. Zsellér Ilonka 42 éve lakik ebben az utcában, azóta küszködik a sárral: „Ha szemetes jön vagy mentő, nem tudnak bejönni, a sarkon állnak meg. Nem tudunk kijárni se. Nyáron is, télen is, ha esik az eső, borzasztó sár van.”

Krizsák Mónika családja 20 éve él itt. Aszfalt és csatorna híján egyre rosszabb a házuk állapota: „Örököltük a nagyszüleinktől, és már akkor tönkre volt menve, a víz lefolyik itt, mivel az utca föl van töltve és nincs hely kanálisnak. Tönkremennek a házak.”

Péterrévén nem csak a Jókai Mór utca lakói várják az utca kiaszfaltozását vagy javítását.

Németh Imre, tanácselnök, Péterréve HK: „11 utcát számoltunk össze, amelyik nagyon rossz állapotban van, ebből néhány rövidebb, amit kisebb költségvetésből is meg lehetne oldani és járhatóvá lehetne tenni, esetleg bekötést jelenthetne egy aszfaltos útra. Az aszfaltos utak javítására is van elképzelés. Kérjük minden évben.”

A politikusok azt ígérik, hogy négy év múlva már nem lesz sáros utca Óbecsén és a környező falvakban.
Kiss Igor, elnök, községi képviselő-testület, Óbecse: „Konszenzus van a pártok között a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt között is abban a tekintetben, hogy ebben a négyéves ciklusban gyakorlatilag a nullához kell közelítenünk azoknak az utcáknak a számát, amelyek aszfaltozatlanok maradnak. Ezen gyakorlatilag minden nap dolgozunk.”

Péterrévén legközelebb várhatóan a Dr. Kiss Imre utcát újítják majd fel, és a tervek szerint kerékpárutat is építenek majd mellé.

Óbecse
Kiss Igor
Németh Imre
útjavítás

Most

16:19, Frissítve: 16:34

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!