Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A vakcinára alig van érdeklődés, a covidosok száma megduplázódott Zentán

2022.01.20
11:36
2022.01.20
16:10
Forrás
Pannon RTV
A hét minden napján folyamatos a vakcináció Zentán, de a helyi szakemberek egyszerűen elszomorítónak nevezték a jelenlegi érdeklődést annak felvétele iránt. Naponta alig pár ember dönt a védőoltás felvétele mellett a községben.

A szakemberek megegyeznek abban, hogy a mostani vírusvariánssal a lakosság többsége meg fog fertőződni. Ahhoz, hogy akár tünet nélkül átvészeljük ezt az időszakot vagy magát a betegséget, leginkább a vakcina jelent megoldást.

Pannon RTV

A zentai egészségházban lévő oltóponton minden adott ahhoz, hogy naponta több embernek is beadják a védőoltást. Lőrinc Csongor, a község vakcinációval megbízott koordinátora azt mondta, a lakosság többsége az egészségét kockáztatva a kivárás mellett dönt, és nem jelentkezik a vakcina felvételére: „Sajnos a megjelenők száma napról-napra csökken, lassan odaérünk, hogy hetente kb. csak 40-50 vakcinát tudunk beadni. Ezek főleg a harmadik oltási vakcinák, első oltásra úgy néz ki, hogy megállt az érdeklődés, nagyon kevés a jelentkező az első oltásra.”

Pannon RTV

Az elmúlt héthez képest a községben megduplázódott az újonnan fertőzéssel diagnosztizáltak száma - mondta dr. Csáki Beáta. A Zentai Közkórház igazgatója szerint jelenleg 67 regisztrált aktív fertőzöttet tartanak nyilván a községben.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „A kórházi covid ambulanciánkban a beutalt betegek száma napi szinten 5 és 7 között mozog. Tehát ebben nincs jelentős emelkedés. A kórházban jelenleg 7 beteg fekszik a covid részlegen, ebből a hét betegből kettő szorul gépi lélegeztetésre.”

Pannon RTV

A tünetek, amellyel a beteg leginkább jelentkeznek a rendelőkben, az a magas láz, köhögés, fáradékonyság, viszont elmondható, hogy ebben a hullámban a vírusra olyannyira jellemző fulladásérzet nem igazán tapasztalható - tette hozzá az igazgató.

Zenta
Lőrinc Csongor
vakcináció
Dr. Csáki Beáta
Zentai Közkórház
COVID-19
Covid-rendelő
koronavírus elleni védőoltás

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű